Här är nazisternas planer för Almedalen

Den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen kommer att finnas på Hamnplan under Almedalsveckan. Vi har tagit del av nazisternas planer.

I det polistillstånd som Nordiska Motståndsrörelsen sökt och fått beviljat av Polismyndigheten i Stockholm kommer de att ha tillstånd att ha ett tält på Hamnplan under Almedalsveckan. Tillståndet är sökt för perioden 7/7-9/7.

Tillståndet gäller för att hålla torgmöten med högtalaranläggning vilket nazisterna kommer att göra samtliga de tre dagar man är på plats i Almedalen. Man har också fått tillstånd att hålla seminarier och debatter i anslutning till sitt tält. De två tillstånden man fått handlar alltså om användande av offentlig plats och om allmän sammankomst.

Datumen för Nordiska Motståndsrörelsens torgmöten är alltså den 7:e juli, den 8:e juli och den 9:e juli. Det innebär att man kommer hålla torgmöten under Sverigedemokraternas, Miljöpartiets och Moderaternas dagar i Almedalen.

- Det är ingen slump att det är de dagarna. Deras udd kommer att riktas om dem

säger en anonym källa med insyn i Nordiska Motståndsrörelsens arbetssätt till Makthavare.se.

Vi har frågat den gotländska moderata riksdagsledamot Jesper Skalberg Karlsson vad han tänker om att Nordiska Motståndsrörelsen kommer att rikta sin uppmärksamhet mot hans parti under deras dag i Almedalen.

- Om Nordiska Motståndsrörelsen valt Moderaternas dag för att skapa polemik har de valt rätt. Vi delar varken ideologi eller värdegrund och har fundamentalt olika syn på människors lika värde

säger han i en kommentar till Makthavare.se.

Jesper Skalberg Karlsson fortsätter:

- Almedalsveckan är en symbol för öppenhet och demokrati. Precis sådant som Nordiska Motståndsrörelsen hatar och vill bekämpa. Men som när Svenskarnas Parti besökte veckan räknar jag med att polisen kan upprätthålla ordningen.

Makthavare.se har sökt representanter från Miljöpartiet för att höra vad de har att säga om den oönskade uppmärksamhet de väntas få av nazisterna men inte fått någon kommentar.

Läs mer:
Nazister stängs ute från officiella Almedalsprogrammet
Svenska nazister kommer till Almedalen

Trackbacks

  1. [...] Läs mer: Dömd rasist bland journalisterna i Almedalen Här är nazisternas planer i Almedalen [...]