Almedalsskribenter 2017

Jessica Schedvin, chefredaktör

Jessica är sedan 2015 chefredaktör för Makthavare.se och har en bakgrund inom Moderaterna och den svenska liberala idérörelsen. Jessica är lärare och har tidigare studerat ekonomisk historia och journalistik på Poppius journalisthögskola.

Kevin Shakir, redaktör

Kevin har studerat statsvetenskap vid Linköping och Lunds universitet. Efter att ha konsultat en del inom politisk kommunikation, flyttade han år 2016 till Danmark för att jobba med utbildningspolitik. Senare i sommar börjar han arbeta som pressekreterare i Danmarks rödgröna parti, Enhedslisten.

Jonas Lundgren, nyhetschef

Jonas har varit aktiv i Vänsterpartiet sedan mer än 10 år och under de senaste fyra åren har han arbetat som politisk sekreterare för partiet. Idag arbetar Jonas för Vänsterpartiet i Huddinge där brinner extra för frågor om hedersrelaterat våld och förtryck. Jonas har även en bakgrund som ordförande för Unga Republikaner. Han är marxist och feminist.

Joakim Holmertz 

Joakim har skrivit för Makthavare sedan 2013 och har tidigare varit både nyhetschef och chefredaktör. Efter ett års frånvaro såväl på Makthavare som i Almedalen gör han i år comeback i Almedalsredaktionen. Joakim är nationalekonom och statsvetare och arbetar som politisk sekreterare för Centerpartiet, men har ett förflutet inom Folkpartiet.

Max Eskilsson 

Max har en bakgrund i såväl Ung Liberal som Centerstudenter. Hans särskilda intresseområden i sakfrågor är utrikes- och säkerhetsfrågor, som han menar ”tyvärr” är mer aktuella än på länge med tanke på ett oroligt omvärldsläge. Han har arbetat med dessa frågor under hösten 2016 som praktikant på tankesmedjan Frivärld.

Sara ”Sars” Graner Tyllman 

Sars har skrivit på Makthavare.se sedan 2015. Hon är familjerättsjurist med några extra kurser i retorik i bagaget. Sedan 2009 har hon varit aktiv i olika liberala sammanhang, framför allt som grundare och förbundsordförande för Ung Liberal.

Simona Mohamsson 

Simona är Liberal (med stort L) men det politiska intresset började på vänsterkanten. Idag arbetar Simona som politisk sekreterare i Göteborg och är ideologisk- och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Liberala ungdomsförbundet. Hon har sina rötter i Libanon, Palestina och Tyskland.

 

Vill du bli gästskribent på Makthavare.se? Skicka text och en kort presentation av dig till jessica.schedvin@gmail.com.