Recension: Så bra var Almedalens mingel

Almedalsveckan präglas av ständiga möten och mingel. Några är öppna och andra är mer slutna, men alla tål att recenseras. Innan Almedalsveckan började presenterade vi vår populära mingellista, och här kommer uppföljningen. Här är alla mingel som var bäst (och sämst) i Almedalen. Allt sammanfattat av våra 10 flitiga mingelråttor som varit ute och spanade under veckan.

I år har vi bedömt Almedalens toppmingel efter kriterierna mat och dryck, gäster, lokaler, helhet och en guldstjärna. Vi har även med fem bubblare och fem besvikelser.

1. Stordalens Visby Under Stjärnorna – Petter Stordalen och Clarion Hotel

Mat och dryck: Efter vissa svårigheter att nå fram till maten på grund av den stora folkmassan så kunde vi med glädje recensera maten. Ett stort plus i kanten till våfflorna med lax, dock oklar kyckling. Tematisk öl från Stockholm och Aperol Spritz, men vad är grejen med Aperol Spritz?
Gäster: Här kom alla in, oavsett om de stod på listan eller ej. Det gjorde att köbildningen var minimal utför, utan istället förflyttades kön in på minglet. Även några minderåriga kids kom in i bara farten. Det är ett minus. Övriga gäster som sammanfattar klientelet var Maud Olofsson, Linda Snecker, Andreas E Lindström och Isabella Löwengrip. Högt och lågt, med andra ord.
Lokaler: För små i paritet till gästlistan.
Helhet: Kaos men bitvis charmigt. Fint rock-tal av Petter Stordalen om feminism och antirasism.
En guldstjärna: Bandet som spelade! Alla borde ha band på sina mingel.

2. Almedalens hårdaste mingel – Jernkontoret, Svemin och Industriarbetsgivarna

Mat och dryck: Här fanns det gott om dricka, både ett flertal alternativ innehållandes alkohol och ett stort utbud alkoholfritt. Väldigt god mat, speciellt vego-alternativen. Föredömligt, med andra ord.
Gäster: En salig blandning. På scen såg vi en diskussionen mellan ungdomsförbunden och i vimlet såg vi både Magnus Ek, Emelie Tilstam och Destiny Näslund.
Lokaler: Visbys vackraste trädgård där alla fick plats. Luftig och mingelvänligt.
Helhet: Upplevelsen av det här minglet var att det var genuint. Dessutom arrangerat utan byrå, vilket är världens största plus i kanten.
En guldstjärna: Emojis under panelsamtalet. Tydligt och roligt.

3. Mingla med Sveriges framtid – Sveriges Elevkårer

Mat och dryck: Mingelvänlig drink med rimligt tilltugg.
Gäster: Ebba Kock och en hel hög med lärare, ungdomsförbundare och elevrörelsefolk.
Lokaler: Mysiga Ideella trädgården på Birgers gränd. Perfekt!
Helhet: Det har var definitivt Almedalens bästa skolmingel.
En guldstjärna: Anna Ekström var där! Tungt!

4. Primes traditionsenliga Almedalsmingel – Prime PR

Mat och dryck: Här hittade vi nya miniglasstrutar av fermenterad bönpasta med gott innehåll som varierades under veckan. Det var fullt med lokala råvaror från Gotland, och det fanns vegetariska alternativ. Till detta serverades det alkoholrosé och alkoholfrittrosé i klassisk Primeanda, i de omtvistade pappersmuggarna som är svårhållna men charmiga.
Gäster: Här lyckas Prime alltid. Här minglar Andreas E Lindström (också!), Jonas Hinnfors, Hanna Björklund, David Lega och Viktor Barth-Kron med allt från ungdomsförbundare och näringslivstoppar. Dessutom gjorde KRIS comeback under Almedarlingsminglet på fredagen. Det förgyllde minglet.
Lokaler: Det är samma klassiska trädgård som varje år, nu med uppdaterad hängmatta.
Helhet: Det här går hem. Ett säkert kort i Almedalen som alltid fungerar!
En guldstjärna: Maten! Topp 11 av 10.

5. Almegas stora sommarmingel – Almega

Mat och dryck: Här hittade vi champagne, läckra miniburgare och en väldigt god korv.
Gäster: I vimlet såg vi både Fredrik Christensson, Evelina Kogsta och Jonas Morian.
Lokaler: Vackrast i Visby! Almega hade lyckats att få till en mysig terrass med en riktig romantisk utsikt.
Helhet: Det här var en riktig trevlig inledning på Almedalsveckan.
En guldstjärna: Den vänliga personalen som glatt småpratade med gästerna.

6. TÅRTFESTEN – Företagarna

Mat och dryck: Tårta! Hur smart är det inte att ha tårta? Det var dessutom goda tårtor. Det var två alternativ av dryck, en saft som var väldigt sur och en som var för söt. Mingelrecensenten blandade friskt de olika dryckerna och det blev perfekt och optimalt på alla sätt och vis.
Gäster: Här vimlade Simona Mohamsson med Emil Moghaddam och en hel massa företagare.
Lokaler: Ett tält. Det var vi väldigt tacksamma för under denna regniga dag.
Helhet: Östregn och tårtkalas! Regnet gjorde att mingelklientelet inte kunde gå därifrån. Det blev därför många bra snack och mycket tårta – och trots det lilla Hallelujamomentet när alla ropade hurra för Sveriges företagare gillade vi detta.
En guldstjärna: Eva Cooper.

7. Strömers Snusmingel – Swedish Match

Mat och dryck: Snus och öl. Det är det som behövs.
Gäster: Mjölbypartiet gjorde succé tillsammans med Peter Kullgren från Kristdemokraterna. Massor av ungdomsförbundare och byråfolk. Det som saknades var girls.
Lokaler: Ett tak. Ytterligare krav hade vi inte under tisdagen i Almedalen.
Helhet: Njao. Trassel med ouppdaterad gästlistan, men det kompenserades av snus till de som ville ha det och mingel med Patrik Strömer. Godkänt även i år.
En guldstjärna: Paraplyer som giveaway. G E N I A L T !

8. 500:s årliga Almedalsmingel – 500

Mat och dryck: 500 vet vad de sysslar med. Perfekt utbud.
Gäster: Anton Abele, fler moderater, Love Bonnier och en hel del byråfolk. Välavvägd lista.
Lokaler: Samma ställe som förra året, nämligen på lugna Tranhusgatan en bort bit från surret på Donners plats. Smart val.
Helhet: En riktigt bra inledning av Almedalen som redan nu börjar bli en tradition. Vi hoppas på återkomst även nästa år.
En guldstjärna: Den mysiga trädgården, såklart!

9. Systembolagets mingel – Systembolaget

Mat och dryck: Systembolaget har ju koll på dryckesbiten, men även tilltugget var bra. Mycket bra utbud av alkoholfria alternativ, vilket är ett plus i kanten.
Gäster: Lena Hallengren med statssekreterare, Jessica W Sandberg och Samuel Somo med gäng från IOGT-NTO-rörelsen.
Lokaler: Mysiga Breda Blick. Till skillnad från de flesta andra kom Systembolaget undan från regnet och solen lyste upp i den fina trädgården.
Helhet: Tipp topp all over the place!
En guldstjärna: Citatet: ”Jäklar vilka snygga ben statsrådet har” – besökare som väljer att vara anonym.

10. LSU:s årliga Almedalsmingel – LSU

Mat och dryck: Standardutbudet. Såklart alkoholfritt, men annars: nja.
Gäster: Många ungdomar, ungdomsförbundare, civilsamhällesengagerade ungdomar och Fler Unga.
Lokaler: Mysiga Tunnbindaregatan, lite lugnare och lite längre bort.
Helhet: Samma som förra året. Här behövs lite förnyelse inför nästa år för att detta mingel ska falla vår recensent i smaken. Ett plus för ungdomsfokus, dock.
En guldstjärna: De visionära diskussionerna bland ungdomar ska ha ett stort plus i kanten.

Fem bubblare

Mingel med WomEngage Future och Kia Motors

Ett flertal gånger under veckan hittade vi ett piggt alternativ till Skandias talmingel i deras gamla trädgård, nu övertaget av The Labyrinth som utnyttjade den optimala platsen till max. Och så har vi Hanna Westrin. Ett stort plus i kanten.

StrandbergHaages Quick-mingel

Wow! Under Visbys regnigaste kväll var StrandbergHaage tappra och smygvisade en trailer till filmen om Quick som kommer i september. God dryck och mat. Och en sjö av regnvatten vid entrén som gjorde att gästerna inte kom därifrån, men det var vi helt okej med.

#Ungnog’s Almedalsmingel

Här såg vi Almedalens hetaste mingel för unga! Tunga och unga makthavare minglade med massvis av Almedalsdrinkar. Det var verkligen helt fullsatt!

Mingel med Meltwater

Meltwaters pigga idé med en ringklocka som uppmanade till byte av mingelpartner gjorde oss stundtals lite nervösa, men det visade sig vara en mycket framgångsrik idé. Kul och innovativt grepp!

Mingel med TCO

Det går inte att göra mingelrecensioner i Almedalen utan att nämna TCO-landet. Här fanns allt från god mat, våfflor, spel, sol, skugga, soffor och ett allmänt mysigt hängställe, både på det stora TCO-minglet och övrig tid. Det tackar vi för!

Fem besvikelser

Dagens Industris champagnemingel

Almedalens gubbigaste mingel serverade fejkchampagne och hade en bil (?) mitt i mingellokalen. Här var det unga och gamla gubbar och inte en politiker så långt ögat nådde. Och den stora fråga, vad hände med den goda sommarbuffén från förra året? I år blev det en smaklös kolhydratbomb istället. Vi är besvikna.

Glassmingel med Gröna Studenter

Hade de en bra idé? Ja.
Hade de glass? Ja.
Hade de bra personer där? Ja.
Hade de inte tänkt på att hela Almedalen ville ha glass i gassande solsken och att vi fick köa i minst tjugo minuter för att röra oss fem meter i kön, och blev ändå utan glass? Nej. Det blev kömingel istället.

Saabs säkerhetspolitiska mingel

Trevligt mingel, bra mingelmat, coola gäster och massor av barn som bjöds fritt på alkohol. Skärp er och ta lite ansvar för vad ni gör.

Harald Ullmans kvinnolimsmingel

Vi är knappast förvånade över att det är just Harald Ullman som väljer att lansera ett lim speciellt för kvinnor genom att ha ett kvinnolimsmingel i Almedalen. Men jäklar vad osmakligt det är. Urk.

DJ-battle

Dödsfest. RIP.

 

Trackbacks

  1. [...] MINGEL: Almedalens hårdaste mingel som levererade till topp! [...]