Analys: Det här borde Ulf Kristersson tala om ikväll

Almedalens stora höjdpunkt är de politiska talen som varje kväll lockar en stor publik i Almedalsparken. Efter talen svämmar internet över av analyser och tyckanden, och mer sådant behöver vi inte bidra med. Istället publicerar vi här tre talepunkter som kvällens talare borde ha med i sitt tal. Här hittar du gårdagens talepunkter.

Moderaterna har haft en skakig intern tid, då de i vintras genomgick en politisk uppslitande skilsmässa med Liberalerna och Centerpartiet och under våren fortsatte de på samma tema genom att även skilja sig från Anna Maria Corazza Bildt. Däremot gjorde de en comeback genom bra siffror i EP-valet där Tomas Tobé tjatade om trygghet i varenda debatt han stod i. Det gick hem och det temat borde Ulf Kristersson fortsätta på. Ikväll vill jag se ett tal där han kommer med konkreta reformer för ett tryggare Sverige. Då kommer den interna publiken jubla, och han har även chansen att dra några sympatisörer från konkurrenterna Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Annars gäller det att ta tillbaka oppositionsledartröjan från Annie Lööf och Jimmie Åkesson. Här behöver Kristersson sätta ner foten hårt i golvet på Almedalsscenen och visa vem som egentligen är Sveriges mäktigaste oppositionsledare, och under Almedaltalet är det ett utmärkt tillfälle att göra det.

Moderaterna har medvind, men ett ständigt hot är de som inte är vuxna i rummet. För att tala partiledarens eget språk. Sätt återigen ner foten i golvet om markera mot flamshögern, som hotar seriositeten i Moderaterna. Elefanterna i rummet behöver hanteras, oavsett om det handlar om riksdagsledamöter, ungdomsförbundsföreträdare eller medlemmar i riksdagens bilnätverk. Här har Ulf Kristersson en chans att visa vem som är den vuxna i rummet på riktigt.

Och här har vi en sammanfattning av Ulf Kristersson tre talepunkter inför kvällen:

  1. Prata om trygghet.
  2. Ta tillbaka oppositionströjan och visa vem det är som är den riktiga oppositionsledaren.
  3. Markera mot barnen i rummet.

Trackbacks

  1. [...] Almedalens stora höjdpunkt är de politiska talen som varje kväll lockar en stor publik i Almedalsparken. Efter talen svämmar internet över av analyser och tyckanden, och mer sådant behöver vi inte bidra med. Istället publicerar vi här tre talepunker som kvällens talare borde ha med i sitt tal. Här hittar du gårdagens analys. [...]