Så fixar du boende under Almedalsveckan

Lena Melin rasar över prisläget, Stefan har knappt råd att komma och vi frågar oss var Expressengetingarna egentligen ska bo. Bostadsbristen i Almedalen är ett faktum. Makthavare.se är av åsikten att alla ska med, så vi presenterar här några tips över hur du gör för att åka till Visby i sommar utan att bli ruinerad. Så här gör du.

Inventera bland dina kontakter

Alltid är det någon i din bekantskapskrets som är halvgotlänning, eller i alla fall känner en öbo. Dra i de som hade ett fantastiskt boende förra året och fråga om de vill dela med sig av sina kontakter. Visby är en liten stad, och många av de som hyr ut har också kompisar som gör det.

Låt kreativitet flöda

Skolsal, tält, madrass på ringmuren, Botaniska trädgården eller en soffa. Låt din kreativitet flöda! Sova kan du göra veckan efter.

Använd sociala medier

Både Facebook och Twitter är fullt av möjligheter till att få boendekontakter. Är ni fler som letar? Sharing is caring och medmänsklighet premieras. Införskaffa madrasser och dela på ett större boende.

Ställ krav

Det är snart april och du har inte hunnit fixa boende. Ta inte det där garaget för ohemult mycket pengar. Ställ krav på din tillvaro och var medveten om att de desperata Almedalsbesökarna är lätta offer för en girig öbo. Ditt boende ska vara värt insatsen.

Blocket ska inte underskattas

Nya annonser dyker upp på Blocket varje dag. Var snabb och titta regelbundet efter nya objekt. Låt dig inte avskräckas av boenden som ligger en bit utanför ringmuren. Ta en nykter vecka och hyr en bil. Det är värt det och du får se mer av den fantastiska ö som du är på.

Släpp paniken!

Ju närmare Almedalsveckan vi kommer desto fler boenden dyker upp. Det löser sig alltid!

 

Lästips

I Almedalen startar inga revolutioner

Löfven väljer bort demokrati och öppenhet

Trackbacks

  1. [...] Vem vill bli miljonär: Börja med att fråga en kompis och nätverka. Här har vi sammanställt några tips. Här är fler bra [...]