Här är framtidens makthavare

Äntligen! Vi på Makthavare.se är så stolta över att kunna presentera den årliga listan över framtida makthavare. Traditionsenligt presenterar vi de namn som du behöver hålla koll på för att redan nu se vem som blir framtidens ministrar, riksdagsledamöter och opinionsbildare. Årets lista är bättre än någonsin.

 1. Dana Pourkomeylian (1993) Ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Västra Götaland. Ledarskribent på Hallands Nyheter och tidigare TEDx-talare och tidigare även Sveriges ungas representant i EU. En stjärna i sociala medier med tydliga åsikter som vi snart kommer att se utföra ännu större uppgifter inom politiken än hon gör idag. Ett riktigt framtidsnamn!

 2. Ida Drougge (1990) Riksdagskvinna från Lidingö som tagit riksdagen med storm, käbblat med Hanif Bali och arbetat hårt för tjänstemannansvar. Hon visar att allt går om man vägrar ge sig.

 3. Greta Thunberg (2003) Det blev en riksangelägenhet när Greta tog plats utanför riksdagen. Hon strejkade från skolan för klimatet och fick sällskap av många andra engagerade. Under brinnande valrörelse var det många av Sveriges tunga makthavare som prioriterade att slå sig ner en stund med Greta och snacka växthuseffekt. Ett nytt och spännande grepp av en ung och engagerad person!

 4. Anna Simon-Karlsson (1993) Hon är tjejen som vågar ta de obekväma frågorna. Hon står upp mot antisemitismen som ordförande för Judiska Ungdomsförbundet, kämpar för asylrätten som medlem i Centerstudenter, påverkar opinionen i sociala medier. En stigande stjärna helt enkelt.

 5. Amanda Borg (1990) Hon kom till SSU från en PR-byrån Friends Agenda och arbetar nu som kommunikationschef på SSU. En ständigt vaken och närvarande ung politiker som vi kommer få se mycket av i framtiden.

 6. Nike Örbrink (1997) När många dömde ut kristdemokratin gjorde Nike Örbrink tvärt om och gick med i KDU. Bedömningen visade sig korrekt med tanke på vilken valraket (KD) blev 2018 och Nike är ett framtidsnamn i den rörelsen. Vid KDU:s senaste kongress valdes hon in i förbundsstyrelsen och utsågs dessutom till internationell sekreterare.

 7. Noura Berrouba (1994) Ett ungt styrelseproffs. Sitter i styrelsen för European Youth Parliament, LSU – Sveriges ungdomsorganisationer och Forum för miljösmart konsumtion, för att nämna några.

 8. Romina Pourmokhtari (1995) Utbildnings- och integrationspolitisk talesperson för Liberala Ungdomsförbundet. Arbetar som landstingsrådssekreterare för Liberalerna. En klar röst när det kommer till att diskutera svåra frågor, och vi lyssnar gärna.

 9. Hedda Berkesand (1997) Språkrör för Grön Ungdom i Stockholm och migrationspolitisk talesperson för Grön Ungdom. Anställd på riksdagskansliet. Hon är precis en sådan kraft som Miljöpartiet behöver just nu.

 10. Signe Krantz (1994) Med bakgrund i bland annat Sverok och RFSL Ungdom har Signe med sina ärliga tweets om livet som transperson bidragit till att synliggöra HBTQ-frågor ytterligare. Vägen mot toppen är krattad och klar.

 11. Evin Badrinya (1998) Juriststudent. Vice ordförande för KDU i Stockholm, förbundsstyrelseledamot för Kristdemokratiska ungdomsförbundet och en av Sveriges vassaste konservativa pennor.

 12. Lawen Redar (1989)  Redan vid unga år är Lawen Redar en väletablerad socialdemokratisk politiker som gör sin andra mandatperiod i riksdagen. Nu har hon tagit plats i kulturutskottet.

 13. Isabella Löwengrip (1990) Presentation är nästan överflödig. Företagare, opinionsbildare, influenser, ska vi fortsätta?

 14. Louise Meijer (1990) Juristen som varit första vice ordförande i Moderata Ungdomsförbundet och instiftat Justitiapriset för kvinnliga jurister. 2018 valdes hon in i riksdagen för Moderaterna.

 15. Ellinor Karlsson (1990) Fackligt proffs inom Unionen och ledamot i Unionens regionstyrelse i Småland.

 16. Linnéa Claeson (1992) En regnbågsfärgad förkämpe för allas lika rättigheter att leva i ett tryggt samhälle utan hot, våld och trakasserier. Hon är jurist, handbollsspelare och grundaren bakom kontot Assholesonline. När Linnéa pratar lyssnar alla, och det med rätta.

 17. Andrea Törnestam (1991) Mest känd som förbundssekreterare för Socialdemokratiska Ungdomsförbundet. Hon är en av dem som kommer leda SSU till nya höjder.

 18. Bodil Sidén (1991) Hon var på allas läppar när hon lämnade sitt uppdrag som vice ordförande för Moderata Ungdomsförbundet i protest mot en flyktingpolitik hon ansåg var för inhuman.

 19. Vilma Bolding (1994) Aktivist ut i fingerspetsarna. Sitter i Ung Vänsters förbundsstyrelse.

 20. Amalia Berglöf (1997) En riktig krutmadame som syns Överallt, speciellt under Almedalsveckan. Hon har gjort mycket men är mest känd för att ha varit ett ansikte utåt för föreningen Fler Unga, som hon lyfte till nya höjder.

 21. Louise Grabo (1993) Första vice ordförande i Centerpartiets ungdomsförbund, styrelseledamot i LSU – Sveriges ungdomsorganisationer och generalsekreterare för Swedish FinTech Association. Hennes engagemang för ungas röst i EU är imponerande.

 22. Alice Josephson (2000)  En grön profil. Vi har sett henne i många olika roller, bland annat som ledamot i Grön Ungdoms förbundsstyrelse och anställd hos Miljöpartiet i Sundbyberg.

 23. Irma Flores Bertilsson (2003) Två viktiga saker: älskar IFK Göteborg och sitter i styrelsen för Unga Feminister. Skarp twittrare.

 24. Mimmi Rönnqvist (1992) Skolan är framtiden. Att vara ordförande i Lärarnas riksförbunds studerandeorganisation är ett fint och viktigt uppdrag. Utöver det menar Mimmi vad hon säger. Hon är en viktig röst i diskussionen om framtidens skola.

 25. Lihini Wijesinghe (1996) Leder Makthavare.se:s favoritorganisation, Fler Unga. En viktig aktör, inte minst i Almedalen.

 26. Diana Van (1990) Ständigt närvarande karriärista med politisk skärpa. Förr på bland annat Miltton Labs och Centerpartiet, nu Public Affairs manager på Coca Cola.

 27. Marwa Karim (1997) Journalist och föreläsare. Har synts bland annat på SVT, UR och stiftelsen Friends. Utsågs 2014 till Sveriges ungdomshjälte.

 28. Desirée Widell (1993) Förbundsordförande för Makthavare.se:s bästisar i Ung Media. Tidigare journalist som nu coachar unga att bli just journalister.

 29. Moa Lundqvist (1991) Komiker och politisk satiriker som bland annat hörs i poddarna Lilla Drevet och Dilan och Moa. Aktuell med Tv-serien SODOM på Sveriges Television.

 30. Dilan Apak (1991) Komikern som ofta sätter nageln i ögat på samtiden. Aktuell med TV-serien SODOM på Sveriges Television.

 31. Sarah Havernaas (1993) Kristdemokratiska Ungdomsförbundets familje- och jämställdhetspolitiska talesperson från Uppsala, där hon också är kommunpolitiker.

 32. Rebecka Le Moine (1990) Hon utsågs 2017 till Årets miljöhjälte av Världsnaturfonden. Till vardags är hon språkrör för Gröna Studenter och 2018 valdes hon in i riksdagen för Miljöpartiet.

 33. Elin Nilsson (1992) Reporter på Dagens Opinion.

 34. Lina Hultqvist (1994) Ordförande för Sveriges Elevkårer. Tidigare praktikant på Sveriges Riksdags internationella avdelning.

 35. Sol Höglund (1996) Digital opinionsbildare och skribent. Anställd av Centerpartiets ungdomsförbund.

 36. Ella Coogan (1991) Tidigare i Ung Vänsters förbundsstyrelse. Jobbar för LSU – Sveriges ungdomsorganisationer.

 37. Karin Pihl (1991) En av den svensk liberalismens vassaste pennor, oavsett om det gäller kolumn eller musik. Fristående kolumnist på Expressen och del av bandet Borgerlig skymning. Vi har sett henne på bland annat Liberala Nyhetsbyrån och Upsala Nya Tidning.

 38. Alexandra Ivanov (1989) Tidigare ordförande för Fria Moderata Studentförbundet, ledarskribent på Svenska Dagbladet och politisk rådgivare i EU-parlamentet. Nu i Moderaternas inre krets.

 39. Magda Rasmusson (1992) En grön veteran trots sin ungdom. Tidigare bland annat språkrör för Grön Ungdom, vikarierande migrationspolitisk talesperson för Miljöpartiet, grundare till Supermiljöbloggen och mycket, mycket mer.

 40. Isabelle Benfalk (1995) Med Almedalsdrinken och andra viktiga initiativ har förändrat och brutit alkoholnormen inte bara i Almedalen utan i hela samhället. I det arbetet har Ungas Nykterhetsförbund haft en central roll. Det förbundet leds av en viss Isabelle Benfalk.

 41. Amanda Kanange (1996) Miljö- och klimatpolitisk talesperson för Liberala Ungdomsförbundet.

 42. Irena Pozar (1992) Tidigare på Nyheter24, idag chefredaktör på anrika Veckorevyn.

 43. Alexandra Wallin (2000) Digital opinionsbildare och ordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Kävlinge.

 44. Mona Hagi (1998) Nyligen valdes hon till miljö- och klimatpolitisk talesperson för Grön Ungdom. I övrigt leder hon Miljöpartiet i Borås och har varit en aktiv debattör mot islamofobi. Heja!.

 45. Veronica Sällemark (1989) Syns i många sammanhang. Bland annat för Stockholms studentbostäder och Maktsalongen, men tidigare även i SSCO.

 46. Hanna Westrin (1991) Tidigare OS-stjärnan har hittat hem i Moderaterna.

 47. Hanna Bergman (1996) Sammankallande i Unga Feministers styrelse.

 48. Catarina Kärkkäinen (1994) Ordförande för Fria Moderata Studentförbundet och tidigare vikarierande ledarskribent på Svenska Dagbladet.

 49. Ina Djurestål (1993) Hon är tidigare ordförande för Moderata Studenter och ledamot i Moderata Ungdomsförbundets förbundsstyrelse. Nu har hon tunga kommunpolitiska uppdrag i Sundbyberg, bland annat som ordförande för grundskolenämnden.

 50. Hanna Lidström (1994) Avgående språkrör för Grön Ungdom. Vi vet inte var vi hittar henne nästa gång, men oavsett var det blir är hon ett framtidsnamn för den gröna rörelsen.

 51. Yasmine Larsson (1988) Ordförande för Republikanska Föreningen och snart riksdagsveteran för Socialdemokraterna!

 52. Wanja Kaufmann (1996) Miljökämpe som kandiderar till Europaparlamentet med stöd av Grön Ungdom.

 53. Warda Fatih (1994) Sitter i förbundsstyrelsen för Centerstudenter. Tidigare även ordförande för Varken Hora eller Kuvad i Malmö.

 54. Gül Alci (1993) Krutpaketet från Botkyrka som inte räds de svåra frågorna. Hon sitter bland mycket annat i kommunfullmäktige i Botkyrka och driver sociala medier-företaget Reach Influence Stockholm.

 55. Dalila Alibasic (1991), vice ordförande för Moderat Skolungdom och ett framtidsnamn inom Moderaterna.

 56. Leila Ali-Elmi (1988) Personkampanjande riksdagsledamot från Göteborg!

 57. Anela Murguz (1995) Krönikör på Borås Tidning och urboråsare.

 58. Caroline Rhawi (1994) Distriktsordförande för Liberala Ungdomsförbundet i Stockholm och styrelsen för Liberalerna i Stockholms län. En vass retoriker.

 59. Sara Masri (2000) En av dem som ser till att organisationen Fler Unga syns överallt och alltid.

 60. Ida Karkiainen (1988) Riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

 61. Sigrid Bernulf (1996) Man behöver inte vara partipolitisk för att påverka politiken. Det visar Sigrid Bernulf genom sitt engagemang i Sveriges Elevråd.

 62. Rebecca Nordin Vainio (2000) Moderat veteran. Ordförande för MUF Sollentuna, ledamot i kommunfullmäktige i Sollentuna och ledamot i styrelsen för Moderat Skolungdom.

 63. Ebba Kock (1996) Styrelseledamot i Sveriges elevkårer och tidigare ordförande för elevkårer på Södra Latin.

 64. Lisa Danielsson (1999) De är en viktig organisation för att uppmärksamma unga och deras frågor. En av dem är Lisa Danielsson. Hon är verksamhetssamordnare och sitter dessutom i valberedningen för Sveriges Elevråd.

 65. Stina Wernersson (1994) Pressekreterare för Centerpartiet.

 66. Rosaline Marbinah (1994) Ordförande för LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer. En gedigen meritförteckning, bland annat tidigare ordförande för Utrikespolitiska förbundet.

 67. Fatemeh Khavari (2000) Här är tjejen som satte amnestifrågorna på agendan under året.

 68. Madeleine Beerman (1994) Ordförande för Unga Reumatiker och ledamot i styrelsen för FQ Forum för kvinnor med funktionshinder.

 69. Malin Stampe (1994) Generalsekreterare för Centerstudenter.

 70. Aylin Fazelian (1992) Socialdemokratisk riksdagsledamot från Västsverige!

 71. Alma Tallborn (1996) Talesperson för Grön Ungdom i infrastrukturfrågor. Pluggar till journalist till vardags.

 72. Evelina Kogsta (1989) Snäll moderat som värnar extra om HBTQ-frågor.

 73. Alicia Dickner (1994) Tidigare digital kommunikatör för Socialdemokraterna i Stockholm som nu tagit plats som förbundsstyrelseledamot i S-studenter. Tidigare även skribent på Aftonbladets och LO:s digitala satsning Politism.

 74. Agnes Ambrosiani (1989) Arbetar lokalt för Sverok i Stockholm.

 75. Malin Påhls Hansson (1988) Ordförande för SACO studentråd.

 76. Aida Badeli (1996) Talesperson i MR-frågor för Grön Ungdom.

 77. Signe Sandqvist (1992) Ledamot i förbundsstyrelsen för Ung Vänster.

 78. Evelina Reuterfors (1996) Valstrateg (uppenbarligen en bra sådan) och 2:e vice ordförande i Centerpartiets ungdomsförbund.

 79. Bodil Keisu (1999) En blivande stjärnreporter från Ung Media.

 80. Noria Manouchi (1991) Moderat riksdagsledamot.

 81. Simona Mohamsson (1994) En riktig redaktionsfavorit som till vardags arbetar som politisk sekreterare för Liberalerna i Göteborg och är talesperson i Liberala ungdomsförbundets förbundsstyrelse i frågor om arbetsmarknad och migrationspolitik.

 82. Julia Lindh (1996) Juridikstudent och LSU-engagerad, främst inom utbildningsfrågor.

 83. Destiny Näslund (1998) Ett av stjärnskottet inom Kristdemokratiska Ungdomsförbundet. Jobbar på Företagarna.

 84. Dahlia Naji (1991) SR-stjärna från Malmö med en gedigen bakgrund inom mediabranschen.

 85. Evelina Maro Pihl (1996) Enligt egen utsago organisationsnörd och har setts på flera tunga poster i den unga, ideella, sektorn.

 86. Hanna Forsgren (1998) Juridikstudent och proffs på elevers möjlighet till inflytande.

 87. Andréa Ström (1990) Med en bakgrund i både Moderata Ungdomsförbundet och Moderatkvinnor är hon en politisk veteran som redan gjort sin första mandatperiod som fullmäktigeledamot i Stockholm stad.

 88. Blanche Jarn (1994) Timbroit ut i fingerspetsarna, som arbetar för ett blåare Sverige.

 89. Amilia Stapelfeldt (1994) Proffs på sociala medier. Bakgrund inom Moderaterna.

 90. Moa Ramstedt (1994) I styrelsen för Vi Unga och dessutom kåraktiv på Norrlands nation i Uppsala.

 91. Vera Ehn (1998), moderat eldsjäl som är aktiv i Moderata Ungdomsförbundet och ansvarig för sociala medier för Moderat Skolungdom.

 92. Sabina Jansson (1990) Kommunikationsproffs på Kristdemokraternas riksdagskansli.

 93. Linnea Costa Lindgren (1998) I styrelsen för Sveriges ungdomsråd. Tidigare bland annat valarbetare för Socialdemokraterna.

 94. Thea Andersson (1991) Tidigare förbundssekreterare för Liberala Ungdomsförbundet. Jobbar nu med sociala medier för Telia.

 95. Sandra Pernkrans (1999) Ledamot i styrelsen för Sveriges Elevråd. Utbildar sig inom Försvarsmakten och kandiderade i valet 2018 till kommunfullmäktige på Ekerö för Centerpartiet.

 96. Helena Nanne (1992) Ständigt i ropet. Hon är inte bara förbundsstyrelseledamot i MUF utan även politisk sekreterare för Moderaterna i Region Skåne.

 97. Indra Rehbinder (1996) Ordförande för Centerstudenter Stockholm med starkt fokus på bostäder, utbildning och andra viktiga ungdomsfrågor. Ett framtidsnamn för centerrörelsen.

 98. Greta Eulau (1995) Ordförande för Moderata Studenter. Greta Eulau är en skarp debattör som brinner för de liberalkonservativa värderingarna.

 99. Caroline von Seth (1999) Distriktsordförande för Centerpartiet Ungdomsförbund i Stockholm och ledamot i kommunfullmäktige på Lidingö.

 100. Emma Ophus (1994) Tidigare har vi sett henne som tjänsteman i EU-parlamentet. Nu i Skara kommunfullmäktige och i Moderata Ungdomsförbundets förbundsstyrelse.

 

Listan har tagit fram genom öppna nomineringar samt en expertjury inom politik, media och kommunikation. Eventuella felaktigheter kan mailas till info@makthavare.se.

Trackbacks

 1. [...] Här hittar du listan i sin helhet. [...]

 2. [...] i ärlighetens namn; att hamna på prestigefyllda listor, delta i panelsamtal eller skriva under debattartiklar i all ära. Men att få vara den som [...]

 3. [...] hamna på prestigefyllda listor, delta i panelsamtal eller skriva under debattartiklar i all ära. Men att få vara den som [...]

 4. Mingellista 2019 skriver:

  [...] får man väl ändå vara? I år kör vi mingel tillsammans med våra kompisar i UNF. Här kommer framtidens makthavare att hänga. Om du är en sådan här du välkommen! Vi har garanterad ålderskontroll. Om du är [...]

 5. [...] har ni en riktig framtida makthavare, som sedan topplaceringen i höstas har blivit klar jurist och gjort en kometkarriär! Vi ser fram emot att följa Danas [...]