Recension: Så bra är Almedalsdrinken 2017

Det var under kvällens Makthavaröl på Hotel Reisen i Stockholm som IOGT-NTO och dess samarbetspartners lanserade årets Almedalsdrink. Jessica Schedvin och Jonas Lundgren från Makthavare.se, tillsammans med Almedalsveteranen Jessica W Sandberg, fick äran att testsmaka årets tre första drinkar.

header1

Bild: Almedalsdrinken.se

I år satsar aktörerna bakom Almedalsdrinken på en vuxen smak med outspädd svartvinbärssmak som bas kombinerat med tranbärsjuice. Till de har de blåbär, mineralvatten, och Tonic water. Detta toppas en limeskiva. Slår den förra årets rabarberkreation? Vi låter testpanelen säga sitt!

Denna ospetsbara drink är vuxen i smaken och jag gillar utseendet, vilket jag tycker är halva nöjet med att dricka en drink. Jag dricker dock den hellre ur plastglas än avlånga Reisenglas, kommenterar Jessica Schedvin.

Jonas Lundgren håller med.

Jag gillar beskan och Tonic Water, därför känns det som en törstsläckare där jag inte kommer må illa av sötman.

Veteranen Jessica W Sandberg menar att den går att dricka, men kritiserar glasen och drinkpinnarna.

Plasten är det största problemet i världen, förutom Donald Trump. Glasen behöver definitivt förändras för att smakerna ska gå fram bättre.

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi på Makthavare.se definitivt kommer välja denna drink i Almedalen, dock utan pinne.

Vill du servera Almedalsdrinken på ditt mingel? Här finns information!

Trackbacks

  1. [...] Först upp på scen välkomnades sedan Linda Engström, kommunikations- och påverkanschef på IOGT-NTO, för att prata om årets upplaga av Almedalsdrinken. En fyllig recension finns att läsa här. [...]