Det blir ordförandestrid i LUF

Det blir strid om ordförandeskapet i Liberala Ungdomsförbundet, igen. När Linda Nordlund avgick och 2015 ersattes hon av Henrik Edin. När valberedningen nu presenterar sitt förslag till ny förbundsstyrelse för LUF inför kongressen i början av augusti.

Valberedningen föreslår Joar Forssell som ny ordförande efter Henrik Edin. Fem av ledamöterna i Edins sittande förbundsstyrelse föreslås heller inte till omval av valberedningen; Josefine Temrell, Axel Nordberg, Hanna Linnea Karlsson, Sofia Herrström och Thea Andersson föreslås lämna styrelsen samtidigt som Edin.

På sin Facebook meddelar Edin att han har för avsikt att kandidera emot Joar Forsell som alltså är valberedningens förslag.
”Med erfarenheter av ett år som förbundsordförande och ett starkt stöd bland medlemmarna är jag övertygad om att jag är rätt person att leda LUF ytterligare ett år. Därför söker jag förnyat förtroende, även om jag än en gång måste kandidera från golvet.”

Joar Forssell å sin sida är glad över valberedningens förslag. Även han kommenterar det på Facebook: ”Att som jag gjort kandidera mot sittande ordförande är ovanligt, att i det läget få valberedningens nominering är ännu mer ovanligt. [...] Dagens nominering bekräftar de utmaningar och behovet av de förändringar jag har pekat på i min kandidatur”.

När Henrik Edin valdes var det med knapp majoritet. Nu blir det blir alltså ordförandestrid i Liberala Ungdomsförbundet. Hur det slutar och vem som vinner förbundets förtroende får vi se på kongressen i augusti.

Trackbacks

  1. [...] ungefär en månad sedan chockerade Liberala Ungdomsförbundets valberedning, när de föreslog en ny förbundsordförande, vid namn Joar Forsell. Det betyder att Henrik Edin, som vann med en knapp majoritet och suttit som [...]