UNF kvalitetssäkrar Almedalens mingel

Här hittar du vår stora mingellista med Almedalens mingel, med en ny twist. I år kvalitetssäkrar UNF listan.

- En av Almedalens stora trender är alkoholfria alternativ och därför är jag så glad över att UNF vill hjälpa oss att uppmärksamma frågan på ett roligt sätt, säger Jessica Schedvin, chefredaktör för Makthavare.se.

Mingellistans 10 toppmingel har UNF betygsatt och spekulerat i hur väl arrangörerna hakar på årets trend, och de innehåller både ris och ros.

- Ett öppet och inkluderande Almedalen är viktigt ur flera olika perspektiv. Ett sådant perspektiv som UNF varit med och belyst är just hur alkoholromantiserat Almedalen har varit. Sakta men säkert har rosé bytts ut mot Almedalsdrinken och fler och fler alkoholfria alternativ. Att låta alkoholen fortsätta vara en tydlig del under viktiga möten och samtal känns omodernt och inte hållbart. Det exkluderar unga och begränsar vilka som kan få ta del av samtalet, säger Samuel Somo från UNF.

Hur väl skötte sig årets toppmingel? Efter Almedalsveckan kommer självfallet en uppföljning!

Trackbacks

  1. Mingellista 2019 skriver:

    [...] arrangören ska respekteras. Här kan du läsa våra bästa tips! Nytt för i år är att våra samarbetspartners från UNF har valt att dissa och hissa våra toppmingel. Scrolla ner då får du reda på [...]