Fler Unga intar Almedalen

Nu har ansökan öppnat för att åka till Almedalen med organisationen Fler Unga. Det är något som vi på Makthavare.se gärna uppmanar till att testa. Fler Unga är en viktig organisation för att lyfta fram ungdomsperspektiv och ungas erfarenheter i en miljö som annars är tungt dominerade av vuxenvärlden och framförallt de gråa tinningarnas charm.

Fler Unga har under de senaste åren intagit Almedalen och lyft fram lovande talanger som verkligen visat att unga förtjänar att lyssnas på, inte minst Lihini Wijesinghe och Amalia Berglöf. I årets Almedalsdelegation hittar vi säkerligen nya stjärnor.

Jakob Dziorek är ordförande för Fler Unga sedan i februari 2019 och är en av dem som nu har siktet inställt på Almedalsveckan i Visby. Han tycker att fler borde ta chansen att åka med Fler Unga.
- Eftersom Fler Unga är en organisation som drivs av unga, för unga. Vill vi lyfta ungas värdefulla åsikter, öka ungt inflytande såväl i samhället och politiska debatter men framförallt ge unga möjligheten att ta plats i maktens korridorer, säger han.

Under Almedalsveckan 2018 delades priset Årets Almedarling ut för första gången. Priset gick till Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS), Fler Unga och The Labyrinth Public Affairs. Vill du följa Fler Ungas arbete görs det bäst via hashtagen #flerunga i sociala medier.

Här hittar du anmälan: Fler Ungas Almedalsdelegation