Frågesport i fickstorlek för politiknördar

Hamnar du ofta i diskussioner om vem som kan mest om politik? Nu finns ett sätt att avgöra vem som faktiskt vet mest. Omni Politik har släppt ett frågespel som testar dina kunskaper om stort och smått i svensk politik.

Makthavare.se kastade sig över Omni Trivia Politik och tillsammans med Centerstudenter Stockholms ordförande Indra Rehbinder körde vi en testomgång.

Spelet i kortleksformat går ut på att kunna det rätta svaret på diverse frågor om politik. Frågorna är indelade i fem kategorier: personen, citatet, siffran, sortin och politiken. Varje spelomgång får spelaren besvara en fråga ur varje kategori. Lyckas spelaren svara rätt på två frågor får man kortet. Den med flest kort vid spelets slut vinner.

Frågorna behandlar det mesta i politikens värd. Spelarna får besvara frågor som vad Alliansen gav kronprinsessparet i bröllopspresent, vem som var den första partiledaren att meddela sin avgång på Twitter och i vilka kommuner partierna har starkast fäste.

Indra Rehbinder var mycket nöjd med spelet.

Roligt spel med lagom svåra frågor! Väldigt varierande mellan aktuella och historiska händelser vilket gör det roligt för alla som nördat politik vid någon tidpunkt i sitt liv.

Makthavare.se uppskattar såväl frågornas bredd som spelets behändiga format – för visst har vi nog med tunga grejer att släpa på i Visby – och rekommenderar alla Almedalsbesökare att uppsöka Omni för att lägga vantarna på ett ex. Våra varma rekommendationer har inget att göra med att Makthavare.se:s recensenter vann spelet.

 

Trackbacks

  1. [...] SPEL 1: Omnis politikspel [...]