Så bra var Almedalens toppmingel

Varje år publicerar Makthavare.se vår stora mingellista – och den följer vi självfallet upp. Under hela veckan har våra skribenter varit ute och recenserat mingel. Här kommer domen.

Westanders Almedalsmingel

Favoriten levde upp till sin placering. Redan i kön var leveransen på topp när byrån bjöd på popcorn till de väntande gästerna i kön. Med extra många Almedalsdrinkar i reserv minglade Almedalsprofilerna järnet i Westanders fina trädgård.

Förtäring: Almedalsdrinkar till alla, snittar och sotgravad lax som vår utsände älskade. Och självfallet fanns det gott om rosé och öl.

Kändistäthet: Här hänger allt från ungdomsförbundare till representanter från ideella organisationer, men kändisarna saknades.

Guldkant: Namnskyltarna. En riktig Westanderklassiker som sätter fart på minglandet!

Citatet: ”Vi ses en gång om året, och då ses vi här” – en dialog som vi gillar.

Prime +

En klassiker som aldrig kan dö. Vi älskar att hata och hylla dem och vi gillar konceptet med samarbetet med ideella organisationer där de får ge fina giveaways till besökarna, dock behöver det utvecklas. Nästa år vill vi se en publik som inte endast består av näringslivsgubbar. Come on, ni kan bättre. Men vi älskar maten.

Förtäring: DUMPLINGS! Tyvärr inte hela veckan, men det kan vi leva med. I drickväg serverades det blaskigt rosé som vanligt.

Kändisfaktor: Näringslivsgubbar räknas väl inte som kändisar?

Guldkant: Sa vi att vi gillar dumplings?

Citatet: “Hur många får man egentligen ta?” – Moderat riksdagsledamot om maten.

Skandias talmingel

Skandia sitter säkert på tronen som Almedalens största, dominerande talmingel. De har behållit det vinnande konceptet med alkoholfri bar och en tyst zon under talet. Här blir man trevligt bemött och det finns alltid spännande typer att mingla med.

Förtäring: Här blir du inte mätt. Det finns goda brödpinnar och salami, men det bästa på förtäringsfronten är tveklöst deras egenkomponerade alkoholfria drink.

Kändisfaktor: Här hänger alla som jobbar på Expressen och en hel drös moderater. Och en massa Almedalskändisar!

Guldkant: Urtrevliga Roxanne i dörren. Och vår älskling Claudia!

Citatet: ”Du har en pinne i munnen – en journalist från Sydsverige”.

DJ-Battle

Här ser vi något som vi aldrig får se annars. Den här festen håller internationell klass och vi både älskar och hatar den samtidigt. De levlade upp nivån när Alliansen började spela hippa låtar. Tatuerings-gate drar ner det en aning, men galningar finns självfallet överallt. Vi har överseende.

Kändisfaktor: Alla var där.

Guldkant: Alliansens spellista. Den gjorde festen.

Citatet: ”Jag orkar inte dansa mer. Jag har ont i ryggen” – En journalist från Nyheter24 som därefter sätter sig inne på toaletten i 35 minuter.

Intellectas Almedalsmingel

Almedalens bästa skägg, Hampus Brynolf, basar årligen den trevliga sammankomsten. Den här veckan smällde de på stort och körde mingel både på söndagen och torsdagen. Utöver bra häng bjuds det dessutom på något så nördigt som Almedalsstatistik.

Förtäring: Här bjöds det på jordgubbar, melon och nachochips, och till det fanns såväl öl som prosecco och goda alkoholfria alternativ. Dessutom fanns det urkärnade oliver, vilket Makthavare.se uppskattade.

Kändisfaktor: Claes Nyberg, Christer Fuglesang, Makthavare.se:s pappa Jonas Morian och Patrick Krassén var några av dem som syntes i vimlet.

Guldkant: Intellecta levererar Almedalens enda roliga mingeldragning. Tumme upp!

Citatet: ”Jag älskar Almedalen” – majoriteten av besökarna på detta mingel. Glädjen var på topp!

Petter Stordalens champangemingel

Mannen, myten och legenden Petter Stordalen bjöd in halva Visby till ett mingel som var långt mindre exklusivt än vi trodde, då han fullkomligt struntade i alkoholtillståndet och släppte in alla i kön. Hotellkungen levererade med dånande stämma veckans mest inspirerande tal där han tog ställning mot nationella krafter och för europeiskt samarbete.

Förtäring: Bubbel (dock inte champagne!), jordgubbar och snittar.

Kändisfaktor: Nja. Mest gubbar från näringslivet inklusive Isabella Löwengrip.

Guldkant: Det underbara vädret.

Citatet: “Borde inte han ha råd att bjuda på riktig champagne?” Random besviken minglare kommenterar dryckesvalet.

Ma(k)tkampen med Hill+Knowlton

Almedalens minst pretentiösa tillställning stod Hill+Knowlton för. Här bjöds vi på en trevlig stund med den alltid lika roliga Mikael Törnwall och toppenkäk komponerat av det äkta paret och politiska opponenterna Amelie von Zweigbergk (L) och Iréne Wennemo (S). Stämningen var avslappnad och folk minglade friskt med nya bekantskaper.

Förtäring: Helt vegetariskt! Kroppkakor fyllda med champinjoner och små hamburgare med ugnsbakad rotselleri. Till det serverades vin och juice.

Kändisfaktor: Nix, vilket är lite märkligt. Fler creddiga personer borde hitta hit.

Guldkant: De tävlandes gulliga äktenskapliga gnabb.

Citatet: “Jag är en riktigt dålig förlorare så om Iréne vinner gör jag slut.” – Amelie von Zweigbergk.

Lärarnas riksförbunds skolmingel

Skolfrågan har varit på nergång i år, men detta mingel bevisade motsatsen och vi älskar mingel där vi får nörda ner oss i sakfrågorna på ett fantastiskt sätt. Här har vi pratat allt från betyg till förstatligande och det har varit okej. Det definierar ett bra mingel.

Förtäring: Ja! De levererade på topp som vanligt.

Kändisfaktor: Nej, men det är okej. Vi saknade näringslivgubbarna, och det gillar den här redaktionen. Här var lärarna i fokus.

Guldkant: Alla pratade med alla. Så som det ska vara.

Citatet: “Jag vill faktiskt inte förstatliga skolan” – En anonym lärarförbundare smög sig in på minglet.

Skrufs snusmingel

Boomschackalacka, här är det fest! Vi förlåter den avlägsna festlokalen eftersom det fanns pool, beerpongplaner, gött käk och en alldeles riktig trollkarl. Det här evenemanget är värt all hajp. Och mer än så.

Förtäring: Buffé med bland annat grillad kyckling. Sedan fanns det snus. I mängder. Överallt.

Kändisfaktor: Det här var de ungas mingel, med undantag för coola Patrik Strömer. Mycket fastighetsfolk.

Guldkant: TROLLKARLEN!

Citatet: “Om man kommer hem utan att blazern luktar skumpa, då har man misslyckats.” – Anonym bankman.

Almedalens hårdaste mingel

När näringslivets möts under hårda former blir det inte annat än bra. Det här minglet älskar alla som vill mingla med gruvmagnater och näringslivstoppar.

Förtäring: De överträffade förväntningarna. Vi ses nästa år.

Kändisfaktor: Inom branschen var det tätt med kändisar, men för oss – nja.

Guldkant: Läget och trädgården. Det är definitivt Visbys mysigaste trädgård.

Citatet: “Hårt var det inte, men trevligt som attans” – En anonym tjänsteman som uppmanar arrangören att ändra rubriken till nästa år.

Vi listar även fem bubblare som du bör ha koll på inför nästa år:

Gullers Grupps pizzamingel

Här serverade de mängder av stora pizzor, Annika Strandhäll var där med sällskap av Ardalan Shekarabi och vi älskade att äntligen få bli mätta. Här ses vi garanterat nästa år.

Öresundshusets invigningsmingel

Kombinationen av smörebröd och en Kahoot var en given succé och vi uppskattade att för omväxling få träffa danska politiker. Öresundshuset levererar varje år och inför nästa år är de en given aktör i Almedalen som vi inte kommer glömma bort.

Pokerfaces Almedalsmingel

Här serverades ambitiösa drinkar som inte bara var selfievänliga, utan även serverades ur en kopparsvansskål. Mingelmaten smulade, men var gör det när den mättade våra Almedalsmagar. Vi ses definitivt nästa år igen. Detta var classy på riktigt.

Lärarförbundets mingel

Lärarförbundet gjorde det i Almedalen kaxiga valet att skippa alkoholen och endast servera Almedalsdrinken. Vi hyllar valet och på plats minglade vi loss med skolpolitiker och ungdomsförbundare. TCO’s trädgård höjde mysfaktorn och de levererade även årets bästa snittar. Här ska du hänga nästa år.

Dagens Industris champagnemingel

Almedalens mest exklusiva mingel kommer du aldrig in på utan inbjudan. Väl på andra sidan dörrvakten väntar en av veckans matigaste bufféer. Vår enda invändning: sälj inte in något som champagnemingel när det är cava som serveras. Tack för ett trevligt mingel!

Trackbacks

  1. [...] Sedan många år har Westanders PR-byrå haft ett av Almedalsveckans populäraste mingel. Det har varit en viktig mötesplats för politiskt intresserade, journalister, politiker och företagare där man kunnat umgås under avspända former. Under dagen har Westanders meddelat att man kommer att sluta med sina Almedalsmingel. 2017 gav vi på Makthavare.se Westanders högsta betyg när vi recenserade årets Almedalsmingel. [...]