Dagens ungdomsförbundskrönika med Christian Carlsson

Almedalsveckan är veckan på året då alla pratar, men ingen har tid att lyssna. Så känns det ibland när man springer mellan debatter och seminarium här i Visbys gränder, men det är givetvis en sanning med modifikation. Det är också sant att Almedalen är en fantastisk mötesplats för alla oss som är verksamma som samhällsaktörer på olika sätt. Det är en arena för utbyte av idéer i en av våra vackraste städer, som vi i Sverige ska vara stolta över.

Trots att Almedalsveckan är öppen för alla och att många olika intressen finns representerade är dock inte almedalsbesökarna särskilt representativa. Det märks när man läser programmet och studerar vilka frågor som kommer att diskuteras mest under Almedalsveckan 2017. Medan svenska folket prioriterar sjukvård, skola, invandring, lag och ordning samt äldrefrågor så är de vanligaste ämnena i Almedalen hållbarhet, vård och omsorg och byggande. Förhoppningsvis kan vi få se fler seminarium om invandring, polis och rättsväsende samt äldre framöver, då det är viktigt att politiker ger svar på de frågor som människor faktiskt ställer. Min förhoppning är att Kristdemokraterna ska göra just det idag.

Med den rödgröna regeringen upplever många att utvecklingen i Sverige går åt fel håll. Skattetrycket ökar och valfriheten för vanliga familjer minskar, samtidigt som många äldre kämpar hårt för att få sin ekonomi att gå ihop. Var tredje kvinna känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde, vårdköerna växer och islamistisk terror hotar vår egen säkerhet. Det är uppenbart att staten inte längre klarar av sina mest grundläggande uppgifter. Välfärdsstaten har svikit. Kristdemokraterna borde därför berätta om hur vi vill göra Sverige till ett tryggare land att leva i.

Vi borde för det första berätta om våra förslag om sänkta skatter för den som jobbar och gör rätt för sig därför att det skapar förutsättningar för tryggare och starkare familjer, men också att vi är alternativet för alla som vill sänka skatten för landets pensionärer. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor borde dessutom berätta om hur hon vill reformera arbetsmarknaden så att fler nyanlända kan få chansen till ett jobb, om hur vi vill höja ambitionen med integrationen och hur vi kristdemokrater tänker stå upp för de goda värderingar som har gjort Sverige starkt. Hon borde berätta att vi varken viker oss för socialism eller islamism samt om hur KD vill intensifiera kampen mot islamismen och dess vidriga terror.

Jag skulle avslutningsvis också vilja att Ebba Busch Thor tar chansen att från Almedalsscenen rikta sig till de tusentals unga kvinnor i Sverige som känner sig otrygga i sina egna bostadsområden. Jag vill att hon berättar för dem att vi arbetar för 10 000 fler poliser, hårdare straff för vålds- och sexualbrott och att utländska medborgare som begår sexualbrott ska utvisas. Vi ska ta tillbaka tryggheten i vårt land och KDU tänker vara tydliga med att en röst på KD är en röst för ett tryggare Sverige.

Trackbacks

  1. [...] Makthavare.se: Ungdomsförbundskrönika – Christian Carlsson [...]