Tomas Tobé: “Jag har inte tupé”

Makthavares Niusha Khanmohammadi, tidigare Sandvikenbo har träffat Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé. Han är den tidigare egenföretagaren som är från Gävle. Hemstaden ligger honom kärt till och är därför är han ofta uppe.

Tomas är 38 år gammal och har varit partisekreterare sedan 2015. Vi ses i soliga Almedalenparken som är hans absoluta favorit.

Favoritplatsen i Almedalen är själva parken, det här är det härligaste! Det är en väldigt speciell känsla. Partiledarna får ofta möjligheter att hålla tal på andra platser men den här är väldigt speciellt.

Han har varit på plats sedan i söndags och har mest varit med i moderaternas högkvarter mycket och hjälpa alla företrädare på plats och se till att fungera. För Tomas är det viktigaste att alla människor oavsett bakgrund ska få en bra start i livet, bra skolgång och riva hinder så att man får sitt första jobb. Under veckan har det varit fokus för partiet och att arbeta mot utanförskapet. Det är en diskussion som handlar om att vi måste ta ansvar  för ekonomin, säger han och menar att ett bidragstak är viktigt. År 2020, enligt regeringens egen prognos, kommer en miljon människor att leva i utanförskap. Därför  säger Tomas att partiet fokuserar på att vända kunskapsresultaten.

Givetvis talar vi om att före detta norrlandsbor och om hur varmt det ligger oss om hjärtat. Gemensamt kommer vi fram till att Sandviken är fint men det är i Gävle man ska hänga.

Vad är det bästa med Gävle?

Jag är uppe ganska ofta och är med föräldrarna. Det jag gillar med Gävle är att det finns många restauranger för att vara en medelstor kommun, sen är det relax och folk är inte så pretto där. Det är lite för mycket jante för honom, skrattar han.

Första Almedalsveckan var år 2000, då var han här med Moderata Ungdomsförbundet och sedan dess har han gjort 14 till. Det är en vecka man ska prioritera om man arbetar med samhällsfrågor då det är en fantastisk möjligen, säger han.

Vad är ditt bästa minne från Almedalen?

Bästa privata minne ska jag hålla för mig själv, men bästa politiska minne var ändå när Anna Kinberg Batra höll sitt första Almedalstal förra året. Det var väldigt speciellt, det är klart att för ett parti som är i omprövning och ska hålla sitt första Almedalen tal, det är klart det är nervöst inför det och så gick det väldigt bra.

Hur känner du inför talet idag?

Jag ser fram emot det, vi kommer att tala om de samhällsproblem Sverige har och de möjligheter vi har. Han skrattar och säger att det även kommer komma några nyheter. Talet kommer även att vara veckans absoluta höjdpunkt.

Vad är det absolut bästa med Almedalen?

Möjligheten att på så kort tid träffa så många människor, prata om det som ligger en varmt om hjärtat.

Har Almedalen förändrats sedan din debut?

Ohja!  Det är mer människor och mer fokus hur det ser ut på scenen, alla partier har utvecklat till det positiva hållet, starkare tal och är mer förberedda.

Till sist: Har du tupé?

Nej, det kan jag dementera starkt.

Trackbacks

  1. [...] RUBRIK: Tomas Tobé: Jag har ingen tupé! [...]