Drinkrecension: Almedalsdrinken når nya höjder

Det var flera år sedan som Almedalsdrinken tog plats i Almedalen. Succén i DJ-battlevalörer, med skillnaden att detta fenomen har gjort Almedalen till en både vackrare och rimligare plats. Makthavare.se har provsmakat drinken. Vi kan konstatera att du har något att se fram emot.

I torsdags begav sig chefredaktör Jessica Schedvin och Makthavarveteranen Stina Morian gjorde g gemensam sak och tog sig till IOGT-NTO:s lokaler i centrala Stockholm för att premiärsmaka årets Almedalsdrink. Med fanns även en 12-årig finsmakare.

I år innehåller Almedalsdrinken följande ingredienser:

  • 2 cl Brunneby Rabarbersaft
  • 4 cl Gingerbeer
  • 15 cl Tonic Water
  • 1 skiva lime
  • 1 rabarbetsstav, som enligt uppgift går att äta.
  • Is

I ett inledande skede var tonicsmaken mycket dominant, vilket fick bidrog till en vuxen smak. Efter lite omrörande med rabarberpinnen, som spelade sin roll som drinkpinne mycket väl, kom rabarbersmaken fram från de gotländska rabarberna. Även en tydlig touch av ingefära gjorde drinken fräsch och vi ser det som ett självklart alternativ till Almedalsminglernas blaskiga rosé.

Vad blir då betyget i år?

Stina Morian: Drinken var tydligt vuxen i sin komposition, och även om jag personligen har något av en söttand var den frisk och god. Möjligen lite för lite rabarber, men stänket av ingefära var perfekt. Ser fram emot en solig Almedalsvecka där drinken svalkar gott.

Jessica Schedvin: Den slår inte förra årets gurksuccé, men det ser jag å andra sidan som en omöjlighet. Årets drink är ett vuxet inslag i det annars så dåliga alkoholfria utbudet i Visby och jag kommer definitivt välja denna före rosévin i Almedalen. En höjdare!

Det sammanlagda betyget blir fyra av fem Makthavarpoäng. Vår 12-åriga medsmakare var dock inte lika imponerad. Det i sin tur höjer betyget. Detta är en drink för dig som har tröttnat på ett alkoholfritt utbud bestående av Fanta och sodastreamad saft. Detta är en riktig drink för dig som på ett vuxet sätt vill mingla sunt i Almedalen, med en närproducerad drink i din hand.

Missa inte releasen av Almedalsdrinken i Almedalen.

13479773_10153768126528613_775540114_n

Mer läsning:
Recension: Almedalsdrinken 2015
Krönika: Det är dags för en sund Almedalsvecka