Fredrick Federley meddelar sin avgång

federley_main

Fredrick Federley meddelar Makthavare att han lämnar sin plats i kommunfullmäktige i Botkyrka. 

Fredrick Federley är en av Centerpartiets stora profiler i Sverige. Sedan valet 2014 sitter han som representant för partiet i Europaparlamentet. Lite mindre känt är att Federley även har ett annat uppdrag. Kanske inte fullt så inflytelserikt. Federley personvaldes till Botkyrka kommunfullmäktige där han blev Centerpartiets enda representant.

Centerpartiet  förlorade 2010 sitt enda mandat i kommunfullmäktige i Botkyrka. Därefter följde fyra år då partiet saknade representation. I valet 2014 toppade rikskändisen Fredrick Federley Centerpartiets lista till kommunfullmäktige och när valet var över stod det klart att partiet återvunnet sitt mandat i kommunfullmäktige. Väljarna hade personkryssat Fredrick Federley i fullmäktige med 151 röster.

Du är gruppledare för Centerpartiet i fullmäktige i Botkyrka men under 2015 har du inte varit på ett enda möte i kommunfullmäktige. Hur går det ihop?

- Jag är inte gruppledare för C i Botkyrka. Det är Robert Steffens sedan ett år tillbaka. Jag var bara gruppledare kort efter valet under tiden vi förhandlade posterna för det kommande mandatet.

Du blev personvald till fullmäktige i Botkyrka, tycker du att det är problematiskt gentemot dina väljare att inte närvara alls i fullmäktige på ett helt år?

- Det är helt klart problematiskt. Karriären i Europaparlamentet tog fart över all förväntan och jag har fått tungt uppdrag efter tungt uppdrag. Jag har därför kommit fram till efter diskussion med Robert Steffens här om veckan när jag fick ytterligare ett nytt uppdrag att avsäga mig platsen i fullmäktige. Särskilt under detta år har de flera kommunfullmäktigemöten skett när det varit session i Strasbourg. De som var under lättare veckor blev inställda.

Trackbacks

  1. [...] gruppledare i Botkyrka, Robert Steffens, och av centerpartiets kommunikationschef. Till tidningen Makthavaren säger [...]