Makthavare lanserar EP-guiden

Idag lanserar Makthavare sin guide till Europaparlamentsvalet den 25 maj! Europaparlamentsvalen brukar normalt inte röna samma intresse och bevakas i lika stor omfattning som svenska val. Därför samlar vi allt du behöver veta om Europaparlamentsvalet på ett och samma ställe, här på Makthavare.se.

I EP-guiden hittar du sidan Val till Europaparlamentet om hur Europaparlamentsvalet går till, vilka lagar och regler som gäller och vad som skiljer valet från ett vanligt riksdagsval. Här hittar du också sidan Opinionsmätningar och prediktioner, som regelbundet kommer uppdateras med nya mätningar av såväl den svenska som den europeiska opinionen, samt prediktioner av vilka svenska kandidater som väljs in i Europaparlamentet om den färskaste opinionsmätningen blir valresultat. Avslutningsvis hittar du här också sidan Listor, innehållandes de fullständiga kandidatlistorna för de 11 partier som blev störst i Europaparlamentsvalet 2009, och av allt att döma blir de största partierna även i år. Listorna har även kompletterats med könsrepresentation och i flera fall genomsnittsålder för partiernas kandidater.

EP-guiden kommer fram till Europaparlamentsvalet den 25 maj att uppdateras med färskare opinionsundersökningar, nya listor ifall undersökningar visar att fler partier kan bli att räkna med i valet, samt nya features. Du hittar guiden här eller till höger i menyn ovan.