Välkommen till nya Makthavare!

Idag lanserar vi nya Makthavare, med ny design, uppdaterat innehåll och med siktet inställt på årets Almedalsvecka.

Under våren har ett ungt gäng politiskt intresserade skribenter samlats och pratat om hur bevakningen av svensk politik borde utvecklas. Vi vet att den politiska opinionsjournalistiken förändrar sig i en rasande takt. Vi vet också att det krävs engagemang utöver det vanliga att driva en nyhetssajt ideellt och samtidigt vara med i matchen. För att tackla utmaningarna sajten stod inför så har vi utvecklat flera nya koncept och samarbeten inför årets Almedalsvecka och det stundande valåret. Varför gör vi det här? För att vi tycker politik är så roligt att vi tar det på allvar.

Vår nya sajt innehåll är enklare byggd och mer visuellt tilltalande. Layouten likt innehållet har fått sig en uppfräschning. Vår omgörning är strategiskt långsiktig med tanke på det stundande valåret. Flera olika satsningar på videobaserat innehåll kommer att följa under hösten. En populär comeback, som många frågat oss efter, är Almedalsanmälan. I år har vi även bestämt oss för att hjälpa alla Almedalsbesökare med en proppfull karta över Visby. Den förmodligen mest omfattande mingellistan i Almedalens historia publiceras om någon dag. Likaså många listor och guider till Sveriges politiska högtid. Flera spännande samarbeten med organisationer och personer kommer att offentliggöras löpande. Detta, och mycket mer, är att vänta!

Det nya gänget som kommer att driva sajten, med nya gästspel och bidrag från tidigare skribenter, är nästan allihop av en yngre generation politiskt intresserade och aktiva. Vår styrka är att vi alla har erfarenheter, insikter och kontaktnät in i politikens värld, som är omöjliga att få på annat sätt en genom färskt engagemang. Lägg där till erfarenheterna många av oss fått genom arbete med kommunikation och journalistik på olika sätt under många år.

Sedan 2006 har Makthavares stora nätverk av skribenter och andra medarbetare oavlönat på sin fritid granskat såväl kända som okända beslutsfattare, tjänstemän och opinionsbildare. Det är precis vad vi tänker fortsätta att göra.

Under de följande dagarna så kommer sajten att fortsätta uppdateras med nytt innehåll och funktioner, något som också innebär att vissa gamla länkar under ett tag inte kommer att fungera. Vi ber om ursäkta för detta, att 4000 nyheter tar tid att flytta.

Jag hoppas att vi ses i Almedalen och känn dig varmt välkommen till nya Makthavare!

Kommentera