Boston frågas ut i Almedalen om maratonbomberna

Av undersökningen Almedalsopinionen 2013 som Makthavare kommenterade för ett par veckor sedan framgick att en sak som många Almedalsbesökare vill se mer av under årets Almedalsvecka är internationella medverkanden. Det har många arrangörer tagit fasta på. Några tunga internationella namn som kommer medverka i Almedalsevenemang är brittiske medieforskaren Charlie Beckett, amerikanske VD:n Bernard J. Tyson och egyptiske professorn Rabab el-Mahdi. Krishanteringsföretaget 4C Strategies berättar idag för Makthavare att en representant för Bostons borgmästare kommer att medverka i deras seminarium om Bostonbomberna tidigare i år.

4C Strategies arrangerar på tisdagen seminariet Boston berättar om bomberna som handlar om krisen under Boston maraton i april tidigare i år.

- Vi är särskilt intresserade av att diskutera hur deras medborgardialog under den här krisen har sett ut, och vad vi i Sverige kan lära oss av att gifta ihop teknikutvecklingen och medborgardialogen, säger Simon Frankander, tillträdande kommunikationsansvarig för 4C Strategies.

En representant från borgmästarens stab kommer att finnas med på länk under seminariet och intervjuas inför publik, och seminariedeltagarna kommer ha möjlighet att ställa sina frågor till Boston.

- Att få höra deras erfarenheter direkt från företrädare i Boston tror jag kommer bli väldigt intressant och lärorikt. Vi är jätteglada att de har tackat ja till att delta på vårt seminarium, fortsätter Frankander. Seminariet kommer hållas 15.30 på Biostaden Borgen för den som är intresserad.

Kommentera