SDU och UMR kan mötas i fotboll i Almedalen

Under Almedalsveckan i sommar så anordnar tidningen Dagens Samhälle tillsammans med Korpen fotbollscupen Almedalscupen. Till fotbollscupen har bland andra Ungdom mot Rasism och Sverigedemokratisk Ungdom anmält sig. Makthavare har varit i kontakt med båda organisationerna.

När vi ringer Isabella Andersson, ordförande för UMR, och frågar om hennes tankar kring fotbollscupens oväntade startfält förklarar hon att de inte kände till att SDU skulle medverka.

– Vi anmälde oss till cupen för att vi tyckte att det verkade vara roligt, men jag tror inte att vi vill ha roligt ihop med SDU, säger hon. På frågan om SDU:s medverkan gör att de nu inte kommer ställa upp svarar Andersson att det är osäkert, men att hon måste överlägga med ett par ytterligare personer först.

Sverigedemokratisk Ungdoms vice förbundsordförande och pressekreterare William Hahne uppger att de inte kände till att UMR skulle vara med i fotbollscupen när de anmälde sig, men att de uppmärksammat det senare.

– Vi ser fram emot att möta dem, det kan nog bli en hård match, säger han och försäkrar att de inte har något emot att möta en organisation som är starkt kritisk till SDU.

När Makthavare berättar för Hahne att UMR ska överlägga om sitt fortsatta deltagande och eventuellt ställer in sin medverkan säger Hahne att han tycker det vore tråkigt om UMR hoppade av cupen, och lite barnsligt.

Kommentera