Makthavare.se satsar stort på USA-bevakning

Intresset för presidentvalet i USA är stort i Sverige. Makthavare.se är stolta över att kunna presentera gästbloggare från SSU och KDU som kommer att delta i valrörelsearbetet på plats, kampanjande för sittande president Barack Obama och utmanaren Mitt Romney.

Från Obama-kampanjen bloggar i första hand [[Emil Claesson]], till vardags politisk sekreterare på SSCO i Stockholm med stort intresse för internationella frågor och kommunikation. Han studerar juridik och internationella relationer och är sedan 2008 aktiv i SSU. Claesson är även kommunpolitiskt aktiv i Nacka, där han är den yngsta politikern. Tillsammans med en grupp unga socialdemokrater från Sverige och Danmark kommer han att resa runt i USA och på olika sätt delta volontärt i Obamas kampanj för att bli återvald.

På andra sidan återfinns [[Sara Skyttedal]], 1:e vice förbundsordförande i KDU och delegationsledare för en grupp unga kristdemokrater som främst kommer att delta som volontärer i kampanjaktiviteter i vågmästarstaten Virginia. Utöver det har KDU:arna även bokat in ett antal besök med organisationer och personer de tror kommer kunna ge intressanta analyser. Allt ifrån Tea Party-rörelsen och Washingtonbaserade tankesmedjor till personer som arbetar i senaten.

SSU-gänget reser till USA nu till helgen, medan KDU:arna kommer senare i oktober. Redan nu skriver dock Emil Claesson och Sara Skyttedal varsitt första gästinlägg här på Makthavare.se om varför de deltar i de respektive kampanjerna.

Sedan tidigare rapporterar löpande även [[Sven Wennerström]], pr-konsult boende i Washington, för Makthavare.se om den amerikanska politiken och inte minst valrörelsen. I dagarna har dessutom [[Ingemar Hansson]] debuterat som skribent på sajten. Hansson har länge bloggat om politik på The Campaign Dossier, men kommer nu också skriva här om svensk och amerikansk politik.

Kommentera