SDU störde invandrarmöte under Pride

I går rapporterade journalisten [[Inti Chavez Perez]] på Twitter att högerextremister stört ett invandrarmöte under Stockholm Pride, och att de störande fick föras ut av vakter.

Händelsen skedde på Pride House under arrangemanget ”Queer people of color”, som enligt inbjudan inte var öppet för alla utan ”Endast för icke-vita hbtq-personer”. På mötet skulle deltagarna dela med sig av sina erfarenheter av rasifiering och få lära känna fler som upplevt liknande saker.

Först trodde man att de störande kom från Fria Tider, en nyhetssajt som bl a Expo uppmärksammat, på grund av mejl som kommit till arrangörerna. Det har sedan framkommit att personerna kom från Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU.

Inti Chavez Perez skriver på Twitter att deltagare på mötet beskrev SDU:s aktion som obehaglig. De ska främst ha upptagit tid på mötet och inte gett dem arrangemanget riktade sig tillräckligt utrymme att få prata om sina erfarenheter.

SDU:s webbplats kommenterar en representant för organisationen händelsen och uppger att han blivit utkastad på grund av att han hade fel hudfärg. Han uppger sig också ha anmält detta till Diskrimineringsombudsmannen.

På lördag väntas omkring 200 personer ur den islamfientliga Counterjihad-rörelsen samlas på Norra bantorget i Stockholm för en manifestation mot ”islamiseringen av Europa”. Flera Pridebesökare har för Chavez Perez uttryckt rädsla att extremhögern försöker ”kuppa” Pride.

Kommentera