Kristdemokraterna, normerna och normkritiken

Kristdemokraterna har genom åren varit restriktiva med medverkan i Stockholm Pride. Dock har partiets båda Stockholmsdistrikt deltagit tidigare med aktiviteter. I år har man ett tält i Pride Park och även en egen prideblogg.

Dessutom deltar riksdagsledamoten [[Caroline Szyber]] (som tillsammans med partivännerna [[Magnus Kolsjö]] och [[Erik Slottner]] motionerande på kristdemokraternas riksting 2011 om att ändra kd:s politik om tvångssterilisering) i en utfrågning om varför frågor som rör familj, värdefrågor och könstillhörighet är så laddade inom partiet.

Man står också bakom seminariet ”Behövs det normer i en gemenskap?” som hålls på fredag på Pride House. Fokus ligger på normer och normkritik och frågor som tas upp är om normer bra eller dåligt, och om det är rätt normer som formar vårt samhälle. I panelen sitter kristdemokraternas partisekreterare [[Acko Ankarberg Johansson]], [[David Lazar]] (rabin i den judiska församlingen i Stockholm), [[Tiina Rosenberg]] (professor i teatervetenskap och genusforskare) samt [[Åke Bonnier]] (domprost i Stockholm och tillträdande biskop i Skara stift). Ovan nämnde Magnus Kolsjö agerar moderator.

Kommentera