”Vi vill att bloggplatsen ska bidra till det politiska samtalet”

Bloggplats H12 har för tredje Almedalsveckan i rad underlättat livet för veckans bloggande besökare. Årets flytt till Wisby Stand har också inneburit ökade möjligheter att vidareutveckla konceptet.

- Att vi flyttade bloggplatsen till Wisby Strand innebar att vi fick större möjligheter att ta emot fler, säger Almegas kommunikationschef [[Ann Hallsenius]].

Förutom Almega så står även Politometern och Wisby Strand bakom årets koncept Bloggplats H12 Wisby Strand. Konceptet, som fungerat som ett presscenter för bloggare, har utvecklats och växt enormt sen det startade under Almedalsveckan 2010.

- 2010 hade vi 150 registrerade bloggare, 2011 hade vi 250 och i år hade vi 600 stycken, berättar [[Karin Bäcklund]], ansvarig för sociala medier på Almega.

- Vi har ju dessutom från början velat knyta till oss andra aktörer inom sociala medier för att tillsammans kunna lyfta bloggare. Därför har det ju varit oerhört lyckosamt att i år kunna ha både inspelningarna av God Morgon Almedalen och Makthavare.se:s Almedalsredaktion på plats i våra lokaler, fortsätter Karin Bäcklund.

Bloggplatsen har i årets upplaga även samarbetat med Tonerlagret och Retriever för att kunna erbjuda utskrifter och omvärldsbevakning åt sina besökare.

Ann Hallsenius och Karin Bäcklund hoppas att kunna vidareutveckla bloggplats-konceptet ytterligare framöver. Ambitionen är att bli ännu proffsigare som bloggcenter samtidigt som de tycker att det är viktigt att behålla den intima communitykänslan.

- Bloggplatsen är ändå till sin kärna ett gemensamhetsprojekt där det är många fler vi arrangörer som står bakom. Visst erbjuder vi en viss infrastruktur men samtidigt bygger konceptet på att alla som deltar hjälper varandra, säger Ann Hallsenius.

- Vår förhoppning är också att bloggplatsen ska kunna bidra till att utveckla den politiska diskussionen i bloggosfären. Genom att vi erbjuder en plats för bloggare att mötas rent fysiskt hoppas vi kunna gynna deras vidare samtal på nätet och därmed bidra till det politiska samtalet även under andra delar av året, avslutar de.

Kommentera