Mobilnäten testade under partiledartal

Under veckans partiledartal har det varit svårt att alls använda mobiltelefon i Visby. Maktahavare.se testade täckningen under [[Annie Lööf]]s tal på fredagskvällen.

Operatörerna Telia, 3, Telenor och Tele2 testades med varsin iPhone 4. Mellan kl 19 och 19.45 prövades täckningen 4 gånger genom att ringa, skicka SMS samt uppdatera Facebook. Samtliga testare befann sig i Almedalsparken.

Antalet människor på plats i Visby har sedan tisdagen dalat vilket inneburit att det under fredagen fungerat bra att använda mobilen jämfört med tisdagen och onsdagen.

Telenor, Telia och 3 fungerade tämligen bra under hela talet. Vid kl 1930 tog det för dessa tre aningen längre tid  att uppdatera, ringa och skicka SMS. Vår telefon som använde Tele2 hade ingen täckning alls och har dessutom haft problem under hela veckan.

Kommentera