Hemma-hos-i-Almedalen: ”Vi har Visbys vackraste trädgård”

I ett hus mitt i Visby bor Inga Näslund tillsammans med vännerna Lena Dahlström, Anna Sophie Liebst, Dag Larsson och Petra Engman samt Petras son Daniel med kompis Simon.

De är alla väldigt nöjda med sitt boende.

- Det är helt fantastiskt, som en saga! Hela huset är fyllt av keramik och trädgården är full av statyer, säger Petra Engman.

För Inga Näslund är det tredje året i samma almedalsboende. De två första åren bodde hon där tillsammans med kollegor från sin arbetsplats Adoptionscentrum men i år delar hon huset med sina vänner. Hennes bästa tips för att hitta boende under Almedalsveckan är att använda sina kontakter.

- Om man, som jag, jobbar för en organisation finns det ju kanske en lokalavdelning som man kan prata med. Gotland är ett litet ställe och många känner varandra. Det stora problemet är egentligen inte att hitta boende för hela veckan utan om man vill hyra några dagar, eftersom de flesta hus hyrs ut veckovis, berättar hon.

Att ha ett bra, centralt boende med trädgård tycker vännerna är viktigt eftersom stadens trädgårdar är en så central del av almedalsminglandet.

- Aktiviteter i Almedalen behöver inte alltid vara så avancerade och har man en bra trädgård kan mycket väl lägga mindre aktiviteter där. Tidigare i veckan ordnade vi ett mingel med Barnkonventionsnätverket i vår trädgård. Vi bjöd på korv och saft och hade jättetrevligt, berättar Inga Näslund.

De flesta av vännerna brukar åka till Almedalen varje år och de är överens om att det är en enorm förmån att få bo tillsammans under veckan.

- Vi är rika och priviligierade för att vi har varandra och det är väldigt roligt att träffa alla gamla kompisar från ungdomspolitiken, säger de.

- Det är lite som ett SSU-läger fast med bättre boende, bättre mat och mer vin, avslutar Lena Dahlström.

Kommentera