En törstsläckare hetast i Almedalen

Hetaste kampanjen i Almedalen blir i år en svalkande sådan i den förhandstippade Almedalsdrinken som har druckits på många håll i Visby under veckan.

Få förvånades när pr-byrån Westanders jury utsåg den alkoholfria Almedalsdrinken till Hetast i Almedalen. Drinken har synts i många sammanhang under veckan och serverades naturligtvis även på i samband med utnämningen.

– De var ruskigt duktiga och väl förberedda, jobbade med många kommunikationskanaler och har förberett väl genom samarbeten med krögare och andra som har erbjudit drinken. Dessutom är de är förutseende nog att erbjuda den i dag. Dessutom är den god, sa [[Sandro Wennberg]] från Westander om juryns motivering.

[[Mats Gunnarsson]], talesperson för Folkrörelser mot droger, tog emot blommor och diplom, under stora applåder. Själv menade han att det kändes konstigt att tala för alla de som engagerat sig i kampanjen.

– Vi är glada och tacksamma för alla som har hakat på, och all positiv respons från media, krögare, you name it. Jag talar för många organisationer som alla har slitit som hundar. Det känns konstigt att tala för alla, sa Mats Gunnarsson.

Alla som vill vara nyktra har fått chansen att vara det med Almedalsdrinken, menar Gunnarsson och talade stolt om att bryta alkoholnormen litegrann, utan att använda tvång och pekpinnar. Han nämnde även Makthavare.se:s fest i S:t Karins ruin i onsdags, där det på en kväll bjöds på omkring 600 Almedalsdrinkar till besökarna.

– Almedalsdrinken har varit en snackis under veckan, det känns fantastiskt kul. Detta är en folkrörelseseger som visar att engagemang slår pengar, berättade Gunnarsson.

Ett särskilt hedersomnämnande gick till Gotlandsupproret som med under många år har stått med banderoller under politikertalen, men i år utnyttjat Almedalsveckan för att manifestera ett problem som många gotlänningar känner för.

– Sju tusen personer har deltagit och det är en rejäl manifestation som helt klart är värd ett hedersomnämnande, menade Sandro Wennberg.

Makthavare.se har recenserat Almedalsdrinken här: Tummen upp för Almedalsdrinken.

Kommentera