Årets Almedalsbloggare: Supermiljöbloggen

Det sker många prisutdelningar under Almedalsveckan, och i eftermiddags var det dags för ytterligare en. Då korades under pompa och ståt Årets Almedalsbloggare. De stolta vinnarna blev gänget bakom Supermiljöbloggen.

Motiveringen löd:
Med stark och tydlig närvaro, påtagligt engagemang och kunskap, samt ett skickligt utnyttjande av teknikens alla möjligheter att nå ut med budskap har Årets Almedalsbloggare imponerat stort på juryn. Med en allt mer fragmentiserad Almedalsvecka ökar behovet av sakkunnig och specialiserad bevakning inom viktiga områden. Årets vinnare är ett utmärkt exempel på sådan bevakning. Det här är ett gäng som tydligt visat att de förtjänar utmärkelsen Årets Almedalsbloggare 2012.

Silverpriset gick till [[Camilla Eriksson]] för bloggen Retoriska, med motiveringen:
För en pedagogisk, professionell och initierad bevakning i en egen retoriknisch som dessutom ger mycket praktiskt mervärde till läsaren. Genom att ge handfasta tips till partiledarna blir Retoriska en utmärkt källa till råd och inspiration för alla som överhuvudtaget har behövt tala med eller till någon under Almedalsveckan. Att mingla och lyssna bättre kan man också lära sig via denna välskrivna blogg, som fördjupar och berikar upplevelsen av veckans kärna: partiledartalen.

På pallplats hamnade också [[Peter Johansson]] för bloggen Röda Berget:
Årets bronspris går till en bloggare som bloggar konsekvent, idogt och engagerat. Han levererar musik, humor och kritiskt tyckande dag för dag och parti för parti från Almedalsveckan och gör det med en prägel som går hem i den trogna läsekretsen. Det här är en bloggare som jobbat hårt och länge och som visar att partipolitiska bloggar också kan vara vassa, självständiga och roliga.

Ett hedersutnämnande fick Cancerfonden:
Cancerfonden har på ett föredömligt sätt rapporterat om deras aktiviteter under Almedalsveckan. Rikligt med bilder, personlig tonalitet och informativ kunskap har tagit ton för hur en aktör ska utnyttja bloggens kraft under Almedalsveckan.

Årets jury har utgjorts av Makthavare.se:s [[Jonas Morian]], [[Martina Lind]] från Politometern, [[Anton Johansson]] från Twingly och [[Karin Bäcklund]] från Bloggplats H12.

Kommentera