Dagens snackis: bortglömda frågor

Resumés frukostklubb diskuterar varje morgon om gårdagens och dagens snackisar. Men under torsdagens samtal talades det snarare om det som inte har pratats om i Almedalen i år, och det bjöds även på en spännande spaning om morgondagens snackis.

Visionslös och tråkig, tyckte [[Katarina Berg]], personaldirektör på Swedbank, om årets Almedalsvecka, och efterlyste politiker som vill uttala sig mer om framtidens samhälle, snarare än kortsiktiga lösningar.

– Det var den kritik den sittande regering använde när de ville ta över makten, men nu har även deras visioner försvunnit. Det är synd, oavsett vad man står för svårt att värja sig mot passion, menar hon.

Det är mellanår och ämnen som diskriminering och jämställdhet verkar ha glömts bort att pratas om i partiledartalen som har varit.

[[Torbjörn Sjöström]], vd för Novus Opinion, tog upp [[Björn Söder|Björn Söders]] uttalande om att ingen diskrimineras i Sverige, vilket ingen annan politiker hittills har plockat upp och kommenterat.

Något som dock bäddar för en eventuell snackis i morgon är i fall [[Jan Björklund]] ger [[Fredrik Reinfeldt]] svar på tal angående sågningen av språktester i måndags.

– Björklund har en tendens till tourettes emellanåt, man vet aldrig riktigt vad han ska säga. Man lyssnar med skräckblandad förtjusning men det skapar nerv, något som saknats hittills, sa Katarina Berg.

Kommentera