Hemma hos i Almedalen: ”Fick tips från franska ambassaden”

Efter en liten promenad längs havet kommer vi fram till det hus där de politiska attachéerna från brittiska ambassaden i Stockholm har sin bas under Almedalsveckan. [[Mette Kahlin]] visar vägen ner för en trapp till en källare med ett kök och två sovrum. Bostaden lämnar ingenting att önska och mysfaktorn är mycket hög, en bukett med nyplockade blommor skänker liv åt rummet.

Här bor Mette med sina två kollegor. Och de trivs väldigt bra. Kostnaden för boendet är 6 500 kr för de tre attachéerna. Tipset om detta boende kom från franska ambassaden som man delade inackordering med förra året. Brittiska ambassaden har inga egna arrangemang under Almedalsveckan, men Mette är en flitig seminariebesökare.

- Almedalsveckan är ett bra tillfälle att prata och umgås informellt och få bakgrund och fördjupning till frågor inom vårt område. Dessutom kan vi diskutera politiska frågor om Storbrittannien som har uppfattats fel, som till exempel att Storbrittannien skulle hålla folkomröstning om att gå ur EU, vilket såklart var ett missförstånd.

Vilket är ditt bästa mingeltips?

- When all else fails, gå fram och tilltala en okänd person med ett vanligt namn. Namnet kommer förmodligen inte vara rätt, men då har man i alla fall fått igång en konversation.

Kommentera