Hur jämställt är ditt twittrande?

Hur jämställt är ditt twittrande? Organisationen Crossing Boarders, som arbetar för en jämställd fritid, har tillsammans med Comviq startat sajten twee-q.com, där twittrare kan få sitt konto analyserat.

- Syftet är att synliggöra hur man lyfter fram män och kvinnor, för att människor ska kunna börja med sig själva, säger Crossing Boarders grundare [[Ida Östensson]]. Sociala medier är världens största pågående samtal och retweets är att säga att något är viktigt.

Crossing Boarders ligger även bakom jhe.nu, men ville med Twee-Q skapa ett snabbare test.

- Twee-Q är en förenkling av jhe.se, för att människor snabbt ska kunna ta upp diskussionen.

Undertecknad fick ett Twee-q på 6,6, med retweets av 40% kvinnor och 60% män, och har därför något att jobba med.

Kommentera