Hjälp iPaden hitta till Jan Björklund

När [[Jan Björklund]] tidigare i år uttalade sig kritiskt till läsplattor i skolan möttes detta av massiv kritik. En insamling startades för att ge Björklund en egen iPad och därmed lyfta diskussionen kring hur vi bäst digitaliserar skolan. Tanken är nu att med hjälp av sociala medier hjälpa iPaden att hitta sin nya ägare under Almedalsveckan.

Bakom initiativet står Niels Paarup-Petersen. Hans tanke var för början att lämna över iPaden till Björklund direkt när den köpts in men han har ännu inte fått möjlighet att göra det.

- Eftersom vi även har ett budskap kring den digitala skolan som vi vill förmedla vill vi gärna lämna över den till honom personligen och hittills har vi bara erbjudits att träffa hans medarbetare, berättar han.

- Därför gör vi ett försök att nu i Almedalen hitta Jan Björklund med hopp om att få lämna över iPaden och framföra vårt budskap. Syftet med detta är verkligen inte att försöka löjliggöra Jan Björklund utan att skapa debatt och dialog kring frågan. Förhoppningsvis kan detta att vi ber om hjälp att hitta honom genom sociala medier bli en rolig grej.

I morgon reser Niels Paarup-Petersens och iPaden till Visby och hans förhoppning är nu att alla som under Almedalsveckan ser Jan Björklund hjälper till genom att meddela var han befinner sig till Twitterkontot @jannesipad alternativt genom att ladda upp en bild på Facebooksidan.

IPaden som ska överlämnas är en vit iPad2 16GB med 3G och till insamlingen har ett drygt ett femtiotal personer bidragit.

Kommentera