Tummen upp för Almedalsdrinken

Det är svårt att prata om Almedalsveckan utan att prata om rosémingel. Alkohol har blivit ett självklart inslag som få verkar vilja vara utan. Samtidigt så väljer allt fler bort alkohol, som en del i en större hälsotrend. Förra året undersökte Makthavare.se hur det var att vara i Almedalen och alkoholfri. Testpanelen kunde då glädja sig åt stora valmöjligheter på Klubb Sobeer. Fokus fick dock bakläxa för att endast servera Loka som alkoholfritt alternativ.

Samarbetet Folkrörelser mot droger har fått nog av det bristfälliga alkoholfria utbudet under Almedalsveckan och har tagit saken i egna händer. För första gången presenterar de Almedalsdrinken. Makthavare.se hade förmånen att få en försmak av vad som kan bli Almedalens stora hit. Drinken är framtagen av [[Örjan Åstrand]], som tidigare blandat drinkar åt Klubb Sobeer, och är en härlig blandning av lime, jordgubbar och mynta.

- Almedalsdrinken ska vara en dryck för de som av olika anledningar inte vill dricka alkohol under Almedalsveckan, säger [[Linda Engström]], ordförande för Ungdomens nykterhetsförbund (UNF). De hoppas att så många uteställen som möjligt kommer nappa på möjligheten att servera Almedalsdrinken under veckan.

Vår testpanel bestående av [[Eva Cooper]], [[Lisa Gemmel]] och [[Laura Luna]], i gott sällskap av [[Erik Wagner]] och [[Sofia Karlsson]] från IOGT-NTO, gav drinken tummen upp och hoppas på att hitta den både på mingel och på Donners. Och den som vill vara säker på att få sig ett smakprov beger sig med fördel till Soberian White Corner under Almedalsveckan.

Kommentera