Backar och mat i Tällberg

Det är fullt begripligt att Tällberg Forum blev just det och inte Borlänge Forum eller Sälen Forum – Tällberg är charmigt, ligger avigt till och är liksom så där ursvenskt som vi gärna föreställer oss Sverige när vi beskriver det för utlänningar. Skansen fast på riktigt så att säga.

Liksom under Almedalen är dock evenemangen långt från handikappanpassade. Tillgängligheten i en by som ligger i en brant slänt är liksom i den medeltida staden Visby rätt usel. I det stora cirkustältet finns heller inte hörslinga eller teckentolkning, däremot tvivlar Makthavare.se inte på att om sådan service skulle efterfrågas så skulle den tillmötesgås. Det finns också möjlighet att få skjuts mellan hotellen om man har svårt att gå.

Maten som serveras har varit bra, men när flera hundra personer ska serveras samtidigt blir det sällan en fantastisk upplevelse. Redaktionen sover hemma hos en nära släkting som dessutom är kock på Green hotel. Trots detta vågar vi oss på att rekommendera Green hotels lunch som bättre än bricklunchen som serveras som del av programmet. Utsikten från hotellets matsal är dessutom i klass med smaken på maten. För fika kan Klockargårdens våffla smaka. Där finns också alla möjliga varianter av souvenirer, som dalahästar i alla möjliga former.

Dalahästar

Som exempelvis på kökshandukar, som spelkort och halsband. ”Riktiga” dalahästar finns från 250 kronor och uppåt. Ju större häst desto högre pris.

I kväll är vi bjudna på flera mingel och hoppas att kunna dela med oss av bildspel därifrån. Hittills fungerar regnvädret som en effektiv filt mellan oss och fototillfällen. Tyvärr.

Kommentera