Tre röster om Tällberg

Emmanuel Dennis Ngongo
Emmanuel Dennis Ngongo, grundare av och ledare för Green Teams Initiative, Kenya
- Det här är fjärde gången jag är på Tällberg Forum. Det har blivit bättre för varje gång och diskussionerna har blivit allt mer konkreta när det gäller sådant som intresserar mig; som politiskt ledarskap och hur människor samverkar. Jag har genom åren haft givande samtal på Tällberg Forum med folk från många olika länder om hur system inom vetenskap, politik och annat byggs upp och utvecklas – och jag ser framsteg varje år.

Hans Eek
Hans Eek, arkitekt och verksam vid Passivhuscentrum, Sverige
- Jag har tidigare talat på andra möten Tällberg Foundation arrangerat, men det här är första gången jag är på Tällberg Forum. Det är för lite tal om att effektivisera; hur man minskar tillförseln och spara. Det gäller allt från mat till energi, och mycket annat. Jag saknar också diskussioner om fördelning av resurser i världen. Däremot har vi bra samtal deltagarna emellan

Sara Eldemerdash
Sara Eldemerdash, demokratiaktivist, Egypten
- Jag är på Tällberg Forum för andra gången, första gången var 2010, på inbjudan av Svenska Institutets Young Leaders Visitors Programe. I morgon kommer jag att tala om hur tekniken förändrar förutsättningarna för det fria ordet och hur framtiden ser ut för kommunikation, medier och yttrandefriheten. Det är mycket inspirerande att vara här, men det är också en utmaning att försöka prata med så många olika människor med så varierad bakgrunder och agendor. För mig är det viktigt att på möten som dessa knyta nya kontakter och utveckla nya nätverk.

Kommentera