Regeringspartiernas Almedalsplaner

Förra veckan rapporterade Makthavare.se om oppositionspartiernas planer inför Almedalsveckan. Vi har även pratat med regeringspartierna om deras planerade aktiviteter. Bortsett från partiledarnas tal under partiernas egna dagar kommer det att anordnas seminarier. Man kommer också att ha gemensamma aktiviteter inom alliansen på ”Alliansens innergård” på Hästgatan 13.

Statsminister [[Fredrik Reinfeldt]] talar i Almedalen kl 19 på tisdagen, som är moderaternas dag. [[Petter Larsson]], pressekreterare för moderaterna berättar vidare:

- Vi kommer också ha ett par seminarier i parken på vår egen dag, där bland andra vår partisekreterare [[Kent Persson]] medverkar.

- På onsdagen arrangerar vi ett ekonomiskt seminarium med finansminister [[Anders Borg]], [[Christer Ågren]], vice vd på Svenskt Näringsliv, [[Cecilia Fahlberg]], ordförande i Unionen, samt [[Anna Kinberg Batra]], ordförande för riksdagens finansutskott. Detta sker på Wisby Strands kongresscenter.

Folkpartiets [[Jan Björklund]] talar i Almedalen på torsdagen kl 19.

- Under fredagen anordnar folkpartiet tillsammans med Svenska Folkpartiet [från Finland] ett seminarium om trafficking kring Östersjön på Wallers Terrass kl 9. Utöver detta kommer riksdagsledamöter och andra förtroendevalda att delta i diverse debatter och seminarier, säger [[Jonatan Ohlin]], pressekreterare för folkpartiet.

[[Emma Pettersson]], projektledare för centerpartiets Almedalaktiviteter:

- Vi har ett seminarium i Säfvesalen på Gotlands Museum. Temat kommer att vara jobb och arbetsmarknad med särskilt fokus på ungdomsarbetslöshet. Arbetet med ”Framtidsbygget” kommer också att vara igång under veckan.

[[Annie Lööf]] talar på fredagen kl 19 och centerpartiet kommer att ha kampanjplats på Strandgatan 10 onsdag till lördag.

Kristdemokraterna avrundar årets Almedalsvecka med [[Göran Hägglund|Göran Hägglunds]] tal på söndag förmiddag kl 11.

- Vi kommer att ha ett seminarium kl 13 på fredagen om kriminella ungdomsgäng, och därefter ett biståndspolitiskt seminarium med [[Alf Svensson]] och [[Désirée Pethrus]] som är partiets utrikespolitiska talesperson. Det här sker i spegelsalen på Wisby Hotel, säger kristdemokraternas pressekreterare [[Fredrik Hardt]].

Kommentera