Välbesökt mingel inför Almedalen

Almedalen förknippas för många med sommaren, som äntligen har kommit till Stockholm, ironiskt nog samlades gästerna till Makthavare.se och K-Street Advisors Makthavaröl inför Almedalen, inne i den mörka lokalen på undervåningen av Collage. Förra året hölls minglet i regnet i uterummet på övervåningen.

Stina Morian från YouGov presenterade deras Almedalsundersökning

Redan innan klockan fyra på torsdagseftermiddagen började gästerna hänga på sidenrepet till altanen utanför Collage, som till dagen var smyckad med björkris fastknutet runt räckena – vilket påminde om inredningen på ett studentflak.

Det går inte att sticka under stol med att många även förknippar Almedalsveckan med rosévin – vilket stod upphällt i glas när gästerna på utsatt tid fullkomligt välde in och fyllde den lilla lokalen, bubblande av förväntan. Ville man inte ha vin fick man nöja sig med vatten.

Rosévin i glasen och som samtalsämne

Det var varmt i lokalen där lite fler än vad som egentligen var optimalt trängdes för att lyssna till resultat från pinfärska undersökningar genomförda av Makthavare.se:s samarbetspartner Retriever och YouGov.

Det minglades intensivt och högljutt, så de som hellre pratade hänvisades ut i solen på altanen, för att inte störa den efterkommande panelen.

Bloggaren och utvecklaren [[Mikael Persson]] var en av de som hellre minglade med ett glas vin ute i solen. Han berättade att han intresserar sig särskilt för arbetsmarknadsfrågor och var på plats för att få en hint om vad Almedalen i år kommer att handla om, då han själv inte har möjlighet att ta sig dit.

– Jag kommer att följa Almedalen från Spanien. Så nördig är jag, sa han, och tillade att han önskade att fler webbsänder sina seminarier i sommar.

Många var där och lyssnade

Inne i det murriga rummen, i skyddet av skuggan, stod [[Hanna Björklund]] från tidningen Neo, med ett glas vatten i handen.

– Det var en intressant paneldiskussion. Det kändes värdefullt. En bra indikator, sa hon.

Hon ser fram emot att åka till Almedalsveckan, peppad att träffa människor på plats. Men framför allt är hon nyfiken på om någon ny, spännande rapport kommer att släppas.

Hanna Björklund

Det dröjde inte många minuter efter att paneldiskussionen avslutats som den trånga lokalen plötsligt ekade tom. Något man får räkna med när man ställer till med kalas på en torsdag, menade [[Carl Thalén]] från K-Street Advisors, samtidigt som han tog reda på ljudutrustningen som använts för att överrösta surret under kvällen.

Carl Thalén från K-street

– På fredagar åker de man vill ska komma hem till barn och middagar i stället, på torsdagar kommer de i alla fall, gärna tidigare men går även hem tidigt, sa han.

Bardisken torkades av och björkrisen avlägsnades från verandan, medan solen fortfarande stod högt på himlen. En lyckad tillställning, även om lokalen avfolkades snabbt. På verandan utanför fortsatte minglet ytterligare ett tag.

Kommentera