Oppositionspartiernas Almedalsplaner

Nu är det enligt Almedalsveckans officiella webbplats klart att samtliga partier kommer att företrädas av sina partiledare under Almedalsveckan. Makthavare.se har ringt runt för att höra vad oppositionspartierna har för planer för i år.

[[Jimmie Åkesson]] är först ut bland talarna och inleder veckan söndag kväll den 1 juli. Sverigedemokraterna satsar i år på en nedtonad approach.

– Vi har hyrt lokaler och så men allt är inte riktigt bestämt än. Vi kommer inte att dra in de största kanonerna i år utan snarare satsa något mer finstämt. Det kommer att vara bättre och mer professionellt än 2011 men vi spar lite på krutet inför 2014, säger Jimmie Åkessons pressekreterare [[Linus Bylund]].

På måndagskvällen är det språkröret [[Åsa Romson]] som företräder miljöpartiet.
[[Sven Elander]], Åsa Romsons pressekreterare:

– Vi har inte riktigt bestämt något för Almedalen, men vi kommer att ha en kampanj kring klimatet som vi drar igång på kongressen den 25 maj som vi kallar Klimatterapi. Genom den kampanjen kommer allmänheten att ges tillfälle att tala med miljöpartister om klimatet.

[[Ted Bergdahl]], informationschef för vänsterpartiet:

– [[Stefan Lindborg]] och [[Ulla Andersson]] kommer att tala precis innan [[Jonas Sjöstedt]].
Vi kommer att ha ett välfärdsseminarium. Vi har även ett nytt kvinnonätverk som leds av [[Ida Gabrielsson]]. Allt detta kommer att ta plats inne i vårt tält. Vi kommer även att ha ett ”after speech” med Popvänstern på restaurang Visbyhof strax efter Jonas tal på onsdagskvällen.

[[Stefan Löfven|Stefan Löfvens]] presskontakt [[Erik Nises]] är hemlighetsfull angående planerna inför Almedalsveckan:

– Det är ingenting som jag vill ge en intervju på. Man får se när man kommer dit, det blir roligare så.

Löfven kommer hålla sitt tal på lördagseftermiddagen kl. 15.

Kommentera