Politiskt välfylld månad

Uppmärksamma läsare kan ha noterat att det kalendarium över kommande politiska händelser Makthavare.se en tid haft här på sajten, sedan ungefär en månad tillbaks är mer genomarbetat än tidigare. Detta är resultatet av ett samarbete med pr-byrån Paues Public Affairs.

Tillsammans är vi stolta över att kunna presentera det sannolikt mest omfattande publika kalendariet över händelser i politik, samhälle och medier som påverkar opinionsbildare.

Snart är det maj, och kalendariet här till höger är som synes fyllt till bristningsgränsen.

1 maj gör socialdemokraternas [[Stefan Löfven]] debut som första maj-talare, i rollen som partiledare. Detta sker på Götaplatsen i Göteborg. På motsvarande sätt debuterar även [[Jonas Sjöstedt]] i vänsterpartiets första maj-firande i Stockholm.

3/5 är det säsongsavslutning för Bar Grön, som arrangeras av miljöpartiet i Stockholmsregionen i samarbete med Arena Idé, Cogito, Fores och Studieförbundet Vuxenskolan. Temat denna gång är konsumtion, och bland de medverkande märks [[Åsa Romson]], [[David Jonstad]] (frilansskribent och författare) och [[Ida Hult]] (etnolog och trendstrateg).

Dagen efter, 4/5, släpper tankesmedjan Sektor3 rapporten Välfärd bortom staten och kapitalet. Man ordnar också ett samtal om ideella utförares närvaro och förutsättningar i välfärden. Medverkar gör bl a [[Göran Hägglund]], [[Carin Jämtin]], [[Anders Wallner]], [[Ulrika Årehed Kågström]] (generalsekreterare, Röda Korset) och [[Maria Ludvigsson]] (ledarskribent, Svenska Dagbadet).

5/5 är det Feministiskt forum. Där talar bl a [[Maria Abrahamsson]] (riksdagsledamot, m), [[Ulrika Westerlund]] (förbundsordförande, RFSL), [[Sakine Madon]] (redaktionschef, Newsmill samt kolumnist, Expressen), [[Josefin Brink]] (riksdagsledamot, v) och [[Lena Sommestad]] (professor i ekonomisk historia samt ordförande, S-kvinnor).

8/5 ordnar Sektor3 ett samtal om tankesmedjors roll, oberoende och finansiering. Medverkar gör [[Markus Uvell]] (vd, Timbro), [[Boa Ruthström]] (chef, Arena Idé), [[Martin Ådahl]] (vd, Fores) samt [[Marta Reuter]] (forskare, Stockholms universitet).

9/5 är det dels Europadagen, dels arrangerar Timbro kulturdebatt tillsammans med Teater Brunnsgatan Fyra. Den här gången för att diskutera kultureliten och verklighetens folk – vad är egentligen bra kultur och vem bestämmer detta? [[Marie Söderqvist]] och [[Martina Montelius]] diskuterar med Göran Hägglund, akademiledamoten [[Kristina Lugn]], Aftonbladets kulturchef [[Åsa Linderborg]], kulturmagasinet Axess chefredaktör [[Johan Lundberg]] och [[Claes Hemberg]], sparekonom på Avanza bank.

10/5 presenterar opinionsinstitutet YouGov årets Almedalsopinion. Man har mätt vad Almedalsbesökarna vill och inte vill; när folk är där, vad de önskar av seminarier och vilka de vill lyssna på. Undersökningen presenteras av [[Stina Morian]] (analyschef, YouGov Opinion). Dessutom bjuder [[Martina Lind]] (grundare av pr-byrån Nordic Public Affairs) på tips om vad som funkar i Almedalen – medan [[Eric Erfors]] (ledarskribent, Expressen) berättar vad som inte funkar i Almedalen.

Samma dag korar Ledarna Framtidens kvinnliga ledare 2012.

Dagen därpå, 11/5, inleder folkpartiet sitt partiråd i Stockholm, och RFSL sin kongress i Gävle.

Håll gärna koll på kalendariet här till höger för fler spännande aktiviteter framöver.

Kommentera