Kommer partiledarna till Almedalen?

Almedalsveckans officiella hemsida har än så länge kunnat bekräfta att centerpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet i sommar kommer att företrädas av sina partiledare. På Makthavare.se är vi mer nyfikna än att vi nöjer oss med tre namn och har därför ringt runt för att höra efter om övriga partiledare kommer att tala under sommarens tyngsta politikvecka.

Miljöpartiets ena språkrör [[Åsa Romson]] talade i Almedalen redan i fjol medan [[Annie Lööf]] och [[Stefan Löfven]] är debutanter. Vänsterpartiets informationschef [[Ted Bergdahl]] kan bekräfta att årets tredje debutant [[Jonas Sjöstedt]] kommer att tala på partiets dag.

− Ja, så långt är det klart. Vi håller på att diskutera Almedalsveckan just nu men inget annat är bestämt än så länge. Det är möjligt att det blir fler talare från vår sida, men just nu kan jag inte säga mer än att Jonas kommer.

[[Göran Hägglund|Göran Hägglunds]] presschef [[Johan Ingerö]] är aningen reserverad:

− Det är inte helt klart än så jag måste nog be om respit där. Kristdemokraterna har ju sista dagen där och så, men någon timme kommer han nog att kunna vara där. Om ungefär en vecka kommer vi att kunna lämna ett helt klart besked.

Hos Sverigedemokraterna, som i år inleder Almedalsveckan, råder ingen tvekan om att [[Jimmie Åkesson]] kommer att företräda partiet.

− Naturligtvis kommer Sverigedemokraterna att representeras av sin partiledare, säger Åkessons pressekreterare [[Linus Bylund]].

Huruvida statsministern kommer att representera sitt parti är ännu inte bestämt enligt presschefen [[Roberta Alenius]].

− Han har ju talat de senaste åren med något undantag, men i nuläget är inget bestämt. Vi kan inte ge något besked förrän om några veckor.

Ett liknande svar kommer från [[Eva-Marie Byberg]] som är pressekreterare hos folkpartiets [[Jan Björklund]]:

− Det lutar åt att Jan talar i Almedalen även i år, men vi har inte satt ner foten i den frågan ännu.

De borgerliga partierna, så när som på centern, är alltså något mer reserverade när det gäller talare i Almedalen. Vi kan hur som helt konstatera att diskussionerna är igång hos partierna inför årets Almedalsvecka. Detta kommer vi på Makthavare.se självklart att återkomma till.

Kommentera