Appen har blivit en framgångsfaktor

Seminarium: Webb eller App?
När och var: Internetdagarna, sal C3
Publik: c:a 120 personer
Talare: [[Andreas Sjöström]], [[Patrik Axelsson]], [[Björn Hedensjö]]
Moderator: [[Måns Jonasson]]

En app är en nära relation. Telefonen är mer privat än datorn och i telefonen är företagen närmare användaren än i telefonen. Appens funktion och form diskuterades på seminariet Webb eller app? under Internetdagarna.

– Appar fyller inte bara faktiska funktioner i dag, de visar också att företaget ligger i framkant av utvecklingen, är moderna och innovativa.  I dag ska alla ha en app, säger Andreas Sjögren på Sogeti.

Helt plötsligt har appen blivit en viktig faktor för framgång. Butikerna vill nå konsumenterna, tidningarna slåss om läsarna och bankerna försöker göra det enkelt för dig att sköta privatekonomin i telefonen i kampen på dina pengar.

Appen testar sig just nu fram på samma sätt idag som webben gjorde för tjugo år sedan. Det är mycket spel och kul men appen börjar få allt mer relevanta funktioner, den blir viktigare för affärsnyttan och antalet transaktioner ökar.

– Vi har ett annat beteende i appar än vi har på webben. I en app stannar vi ofta kvar mycket längre, klickar runt och läser vidare. Beteendet är inte lika flyktigt som på webben, säger Andras Sjögren.

Hur appens framtid ser ut är det ingen som vet. Att den är här för att stanna verkar alla seminariets talare vara eniga om även om de tror att formen kommer att förändras på vägens gång. Processen jämförs med hur företagens webbsidor i dag skiljer sig mycket från de första versionerna som släpptes för tjugo år sedan.

Kommentera