Årets Almedarling 2011: KRIS

Vid kvällens samtal om Almedalsveckan 2011 utdelades för första gången hederstiteln Årets Almedarling. Mottagare blev Kriminellas Revansch i Samhället, KRIS.

Makthavare.se:s chefredaktör [[Jonas Morian]] delade ut priset – ett diplom – till ordföranden i KRIS, [[Christer Karlsson]]. Så här löd motiveringen:

I skarp kontrast till de vanligt förekommande väldressade pr-konsulterna och lobbyproffsens vita skjortor och trendiga frisyrer, stack de dryga 70 medlemmarna från KRIS ut rejält under årets Almedalsvecka. Med ett angeläget budskap om riskerna med behandling av drogberoende med substitutionsersättning i stället för vård, väckte KRIS nyfikenhet och engagemang. Man gjorde avtryck i debatten och levde kvar i Almedalsbesökarnas minne även många veckor efter hemresan från Gotland. Kriminellas Revansch i Samhället, KRIS, är värdiga mottagare av hederstiteln Årets Almedarling 2011!

Karlsson passade också på att svara på några frågor från Makthavare.se:

En klassisk sportfråga: Hur känns det?
- Det känns fantastiskt att fått detta erkännande att vi före detta kriminella och narkomaner klarat av att ge ett sådant uppmärksammat avtryck.

Vad betyder den här utmärkelsen för dig och KRIS som organisation?
- Det betyder mycket för mig och KRIS att vinna över stora företag och stora organisationer samt att många förstår vårt engagemang för att vi är kritiska till missbruksutredningen.

Får vi se KRIS i Almedalen även nästa sommar?
- Jag tror att vi kommer att vara där nästa år igen.

Utmärkelsen ”Årets Almedarling” har instiftats av Makthavare.se för att premiera aktörer inom politik, näringsliv, offentlig verksamhet, intresseorganisationer och media som under Almedalsveckan gjorts ett särskilt positivt intryck. I år har utnämningen föregåtts av en mätning av mediegenomslag utförd av Retriever samt en undersökning bland Almedalsbesökare om hur man uppfattat olika aktörers närvaro, utförd av YouGov. Detta diskuterades sedan internt i Makthavare.se:s redaktion samt med K-Street Advisors, som tillsammans med Makthavare.se arrangerade en diskussionskväll den 29 september 2011 där ”Årets Almedarling” korades.

Trackbacks

  1. [...] Englund Fortum. Jonas var även den som delade ut priset från Makthavare.se som Årets Almedaring till KRIS 2011. Seminariet var intressant och jag fick mycket bra information om vad vi ska tänka [...]

Kommentera