Bokbloggare tar större plats på bokmässan

I går satte det gång – branschfesten Bok & Bibliotek. För första gången i bokmässans historia har bokbloggare fått större plats.

De har fått ett eget bokbloggarrum i likhet med pressen där de kan sitta och skriva sina inlägg och har möjligheter att ta sig överallt för att lyssna på seminarier och intervjua författare. Bokbloggare ses som den nya makten kring böcker och börjar få större inflytande i bokvärlden och i år har även bokmässan anammat det.

Bokbloggare håller sig inte bara på bloggarna utan finns även på twitter och facebook, vilket gör att det blir större rörelse runt omkring på sociala medier för bokmässan och böcker i allmänhet. Under året har det funnits ett visst antal bokmässeamassadörer som har bloggat och twittrat för just Bok & Biblioteks räkning och de har haft som främsta uppgift att lyfta fram mässans webbplats samt den tyskspråkiga litteraturen.

Det här är första året det pågår och enligt Bok & Bibliotek så finns det planer på att fortsätta med liknande samarbeten. Intressant blir det att få höra sen vad årets samarbete gav.

Kommentera