Vem känner vem 2011?

Nu är den här – årets makthavarkartläggning. Underlaget för datan är de registreringar som gjordes på www.almedalen.makthavare.se.

För varje anmäld har vi hämtat ut vänner/followers på Facebook och Twitter – och visualiserat relationerna (varje streck betyder en relation – i mitten är det så många streck att allt blir grått). Ju fler relationer en personer har dessto närmre mitten hamnar den. Personer som följer varandra hamnar närmre varandra.

Klicka här för att öppna kartläggningen (funkar FINFINT i iphone, men inte så bra i Internet Explorer!). Vi rekommenderar också att du tar en titt på vår genomgång av Almedalens mest inflytelserika twittrare, samt listan över de med flest Facebookrelationer. I övrigt får vi be att återkomma med lite analyser av resultaten. Tills dess: ha kul med grafen!

Tack till Intellecta Corporate för stödet som gjorde kartläggningen möjlig.

Här visas det absoluta centrumet av grafen.

Kommentera