Liten publik på S-kvinnors presskonferens

Lena Sommestad presenterades på måndagsförmiddagen som kandidat till ny ordförande för S-kvinnor av en enad valberedning.

Seminarium: Presskonferens, S-kvinnors valberedning
Arrangör: S-kvinnor
Plats: Hamnplan 5
Publik: c:a 25 personer

– När kvinnorna och barnen är högst upp på partiets agenda är socialdemokraterna som bäst, sa [[Lena Sommestad]] inför en liten publik under måndagsförmiddagens presskonferens på Hamnplan 5, LO:s högkvarter under veckan.

Lena Sommestad berättar vant om hur hon alltid engagerat sig i kvinnofrågor, även under sin tid som miljöminister.

– Politik och demokrati är ännu viktigare för kvinnor än för män och det är otroligt viktigt att S-kvinnor återigen kan föra upp jämställdhetspolitiken högt upp på agendan. Jag vill att S-kvinnor ska vara en plattform för kvinnor i politiken, sa Lena Sommestad.

När hon får välja tre förändringar att arbeta för om hon väljs till ordförande för S-kvinnor vid förbundsmötet i Luleå i slutet av augusti vill Lena Sommestad bland annat åstadkomma delad föräldraförsäkring. Hon vill även underlätta och förbättra för kvinnor i arbetslivet och göra ännu mer för att minska våldet mot kvinnor, bland annat genom att kriminalisera mäns sexköp utomlands.

Åhörarna verkade nöjda med ordförandekandidaten och Lena Sommestad själv var mycket nöjd över att det var en enad valberedning som lade fram förslaget.

Frågan om de andra kandidaterna nu kommer att dra sig tillbaka var inget som Sommestad tog upp i sin presskonferens, som var avklarad på knappt 15 minuter, men det diskuterades på flera håll i publiken efteråt.

– Lena Sommestad är precis den ordförande vi behöver, sa [[Anette Medbom]], ordförande för S-kvinnor på Gotland. Lena har varit första handsvalet för föreningen på Gotland och vi är mycket nöjda med att valberedningen har valt att nominera henne till ny ordförande, fortsatte Anette Medbom.

Kommentera