Dagens tekniktips: Bra ljud för dig som filmar med en Iphone

I ett av Visbys gathörn lärde sig Ung Företagsamhets videoteam hur de enkelt kan få bättre ljud i videoklippen de filmar med en Iphone, kunskap som många kan ha nytta av den här veckan.

Tekniken är väsentlig för många som är på plats i Visby just nu. Allt från tidningsartiklar till bilder för privata fotoalbum produceras och det blir också allt vanligare dokumentera det som händer med ett videoklipp.

Vid ett spontant besök hos Ung Företagsamhet uppstod en diskussion om hur det går att få bra ljud till en video som filmas med exempelvis en Iphone. Ofta är videokvaliteten från en bättre mobiltelefon fullt tillräckligt men ljudet från den inbyggda mikrofonen håller sällan samma klass.

Videofotografen Robin Danehav gav ungdomarna på Ung Företagsamhet ett tips som vi på Makthavare.se misstänker att fler kan ha nytta av den här veckan.

– När du filmar med en Iphone kan du få betydligt bättre ljud genom att använda dig av mikrofonen på ditt vanliga headset. Stoppa öronsnäckorna i handen och rikta den lilla mikrofonen mot personen som talar så ser det både snyggt ut och du får bra ljud, säger Robin Danehav.

Självklart testades den nyvunna kunskapen direkt och det unga videoteamet var förvånade över hur stor skillnad det blev.

Förutom dagens lunchevenemang har Ung Företagsamhet valt att satsa på en cykel med kärra som kommer att turnéra runt Visby under veckan. Tanken är att de ska använda sig av videoklipp för att dokumentera vad som händer under veckan och då är det så klart bra med både ljud och bild av bra kvalitet.

Kommentera