Annie Johansson är Bards hopp

[[Alexander Bard]] är i Almedalen för att samla in tillräcklig många namn för att registrera ”Liberaldemokraterna” som partibeteckning.

- Men egentligen hoppas vi mer på att ett etablerat parti ska våga ta den liberala facklan. Jag hoppas mycket på [[Annie Johansson]]. Det är vi många som gör.

Det var på kommunikationsbyrån JMW:s webbteveshow ”Godmorgon Almedalen” som Alexander Bards kärlek till Annie Johansson uttrycktes så klart. Faktum är att Bard innan sändningen oroade sig för att Liberaldemokaternas omfamning av centerprinsessan skulle kunna bli en belastning.

- Men hon är fantastisk. Hon har tagit ställning för platt skatt och säger sig gilla Ayn Rand, det gör inte ens jag, skrattar Alexander Bard, så hon kan rent av vara mer liberal än jag.

Bard menade att folkpartiet som han nu lämnat är ett parti som helt saknar liberaler.

- Där sitter bara en massa folkpartister. På valnatten gratulerade jag [[Johan Persson]] och konstaterade att hans falang vunnit. 40 procent av folkpartiets väljare är främlingsfientliga i dag och jag vill inte fortsätta på den vägen.

På frågan om vad som kännetecknar en riktig liberal svarar Alexander Bard:

- Först och främst handlar det om ekonomin och skatter och sånt. Men sen finns det viktiga signalfrågor. Avkriminaliseringen av cannabis är en sådan, och ett tydligt motstånd mot sexköpslagen en annan. Ingen kan kalla sig liberal som inte förstår att sexköpslagen är ett brott mot hela den ideologiska tanken.

Kommentera