Vem ska bort?

Kristdemokrater är övertygade om att nästa partiledare som ryker är [[Lars Ohly]]. Att deras egen ledare ligger pyrt till verkar däremot vara något av en överraskning för de flesta kristdemokrater – bara ynka 12% tror att [[Göran Hägglund]] är nästa man att få gå. Vänsterpartisterna däremot verkar i det här fallet ha en lite mer förankrad världsuppfattning: även om de är övertygade om att det är Hägglund som drar det korta strået så är det inte helt främmande för tanken på att Ohly är nästa man till rakning: 21% håller det för mest troligt.

Frågan vi ställde var: ”Centerpartiets partiordförande [[Maud Olofsson]] har precis meddelat att hon inte ställer upp för omval på höstens stämma. Vilken partiledare tror du kommer vara nästa att lämna sin post?”, och 1027 personer har svarat i en onlinepanel. Undersökningen gjordes för Makthavare.se av YouGov.

Vi har tagit bort övriga partiledare från grafen – andelen som trodde att [[Fredrik Reinfeldt]], [[Gustav Fridolin]], [[Åsa Romson]] eller [[Jimmie Åkesson]] skulle kasta in, eller tvingas kasta in, handduken var relativt små (förtom bland socialdemokraterna där 14% lever i föreställningen om att Reinfeldt är på fallrepet (you wish!).

Komplett data finns på Google Docs.

Kommentera