Åsa Romson och Gustav Fridolin nya språkrör

Väntan är över. Valet av kvinnlig sidekick till [[Gustav Fridolin]] var en nagelbitare ända in i slutet, men nu är det så klart. [[Åsa Romson]] tar över efter [[Maria Wetterstrand]] som kvinnligt språkrör.

Ända till slutet spekulerades det i om det skulle bli Åsa Romson eller [[Mikaela Valtersson]] som skulle väljas att ta vid efter Maria Wetterstrand. När valresultatet väl presenterades fanns det ingen tvekan alls, Romson fick över 68% av de avlagda rösterna. Stödet för Fridolin var ännu större, men så var även konkurrensen svagare. Han fick 94% av rösterna.

- Det känns som om jag står på en perrong med en biljett till en stad jag ännu inte har besökt, sa Fridolin högtidligt framför en jublande publik.

- Ni har gett mig det mest hedrande uppdrag som jag kan tänka mig, sa Romson.

Mikaela Valtersson fick, trots det mediala stödet, inte mer än 20 % av rösterna. Hon och de andra kandiderande kvinnorna fick emellertid ett speciellt tack av Åsa Romsons tal.

- Ni är fantastiska! Nu kör vi så det ryker, vi har väldigt, väldigt mycket att göra.

Kommentera