IT-Titti retirerar från Twitter

[UPPDATERAD 2] I samband med att socialdemokraternas nyutnämnda IT-politiska talesperson [[Monica Green]] lanserade idén om en ”IT-Titti” i en en debattartikel på Newsmill, skapades ett twitterkonto för just IT_Titti.

”Hon” presenterade sig som ”en variant av Bosse Bildoktorn och Mat-Tina”, och uppmanade sina följare att fråga henne ”om hur man twitterar, använder mobil, dator eller surfplatta”.

Av allt att döma var kontot en fejk, skapat för att driva med Green. Det hela var dock initierat gjort, och i olika inlägg hänvisades till [[Natalie Sial]] och [[Cecilia Palmsäter]] som jobbar med webb och sociala medier för socialdemokraterna centralt respektive i Stockholms län.

Andra, som [[Henrik Hansson]] (aka @globaljuggler, politiskt sakkunnig åt IT-minister [[Anna-Karin Hatt]]), tog chansen att via Twitter driva skämtet vidare:

Under tv-sändningarna från Eurovisionsschlagerfestivalen twittrade ”IT-Titti” att ”Årets #esc2011se är ett tydligt exempel på den digitala klyftan. De utan mobiltelefon har inte möjlighet att rösta via sms!”

I dag meddelades dock att ”@it_titti:s IT-tjänster härmed avslutas”, och att ”Vi har inte längre mandat att fortsätta i dett forum”. Det tipsas dock om att man kan googla de frågor man har.

Vem sa att svensk politik saknar humor?

* * *

Under måndagskvällen diskuterades ”IT-Titti”-kontot en del på Twitter och det spekulerades i vem som egentligen låg bakom det. Då postades plötsligt följande:

Kontoinnehavaren skrev sedan att hon/han ”skapade @IT_Titti för att visa på det tragikomiska i att Sveriges största parti har en IT-politisk talesperson som inte behärskar IT”.

* * *

PS:

För tydlighetens skull så var inte Makthavare.se först med att påpeka att ”IT-Titti” sannolikt var ett skämt. Redan i fredags skrev [[Sanna Rayman]] på SvD:s ledarblogg: ”Vi som inte riktigt gillar när politiken lägger sig så här nära satiren klamrar oss dock fortfarande fast vid förhoppningen om att idén må vara på riktigt, men att twitterkontot ändå är någons raskt registrerade satir”.

[[Emanuel Kalsten]] har också skrivit om turerna i den här härvan, och gjort det ingen annan verkar ha gjort: frågat Monica Green.

Hon förklarade lugnt:

- Nej, vi har inget med @IT_titti att göra.

Däremot skapade hon debattartikeln som föreslår IT-Titti. Men något Twitterkontot tänkte hon aldrig på. Det var helt enkelt en opportunist som tog tillfället i akt att skapa kontot, skoja med Monica Green, hennes kamrater och skapa en snackis i den lilla sociala medier-sfären.

Och grundlurade de flesta.

Att Monica Green själv inte reagerat eller dementerat att @it_titti var hennes initativt tycker hon inte var konstigt.

- Jag tyckte mest det var en kul grej. Och så gav det både mig och mitt förslag uppmärksamhet.

- Jag trodde alla förstod att det var någon annan som skämtade, säger Monica Green.

Trackbacks

  1. [...] @MarcusPollack påpekade saken för mig på Twitter och hänvisade till @promemorian’s bloggpost om saken. Men inte ens då vågade jag tro att det verkligen var på [...]

Kommentera